SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'yı destekleyen Rus Gönüllüler Tugayı, Belgorod şehrinde bir kasabayı ele geçirdi

Rus Gönüllüler Tugayı ve Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu askerleri, bugün Rusya'nın Belgorod şehrindeki Şebekino yönetim binasını ele geçirdi. Gönüllü askerler, bölgede yaşayan Rus vatandaşlarına sakin olmaları için çağrı yaptı ve Rusya'yı Putin rejiminden kurtarmak için mücadele etmeye devam edeceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 21:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'yı destekleyen Rus Gönüllüler Tugayı, Belgorod şehrinde bir kasabayı ele geçirdi

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'yı destekleyen ve Belgorod'da oluşturulan "Rus Gönüllüler Tugayı" (RDK), bugün yeni bir operasyona imza attı. Belgorod bölgesindeki Şebekino'da Rus Gönüllüler Tugayı ve Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu askerleri, Şebekino'ya doğru hareket ederek Rus ordusu askerleriyle çatıştı. Belgorod şehrine bağlı Şebekino, Ukrayna sınırına 20 kilometre mesafede yer alıyor.

Rus gönüllü askerler, Belgorod kentine bağlı Şebekino bölgesine girdi. Gönüllü askerler, sivillere kesinlikle zarar vermeyeceklerini ifade etti.

RUS GÖNÜLLÜLER TUGAYI: RUSYA'YI PUTİN REJİMİNDEN KURTARACAĞIZ

Çatışmanın ardından bölge yönetim binası Rus Gönüllüler Tugayı ve Rusya'nın Özgürlüğü Lejyonu askerlerince ele geçirildi. Gönüllü askerler, sosyal medyadan açıklama yaparak,  Rusya'nın tamamını Putin rejiminden kurtarmayı planladıklarını ifade etti.

Şebekino'daki çatışmalar nedeniyle bölgede yaşayan Ruslar tahliye edildi. Öte yandan, Rus Gönüllüler Tugayı'nın ilerleyişi nedeniyle, Şebekino yönetim binası yetkililerinin dökümanları yaktığı görüldü.

Rusya'nın Özgürlük Lejyonu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu topraklarına bir baskın düzenlediğini duyurdu. Lejyon askerleri, "Biz, Rusya'nın Özgürlük Lejyonu, şimdi anavatanımızın sınırına yakınız. Çok yakında özgürlüğü getirmek için Rusya topraklarında tekrar ilerleyeceğiz" dedi.

RUSYA, BÖLGENİN KONTROLÜNÜ KAYBETTİ

Askerler, vatandaşlardan yaşadıkları binaları terk etmemeleri ve sakin olmalarını istedi. Bölgeden edinilen bilgilere göre, 40 civarındaki Rus FSB sınır muhafızı ve Rus tarafında yaklaşık 20 asker, Putin rejimi karşıtı Rus Gönüllü Taburu askerleriyle çatıştı. Çatışmaların ardından Rus ordusunun bölgeye asker gönderdiği öğrenildi. Rusya'nın bölgeye tanklar ve takviye kuvvet gönderdiği görüldü. Öte yandan, Rusya'nın kontrolü kaybetmesinin ardından bölgede yaşayan Rusların bir kısmı kasabayı terk etti bir kısmının ise halen evlerinde kaldığı öğrenildi. 

UKRAYNA SAFLARINDA SAVAŞAN RUSLAR: TÜM RUSYA'NIN PUTİN DİKTATÖRLÜĞÜNDEN KURTARILMASI İÇİN İLERLİYORUZ

Ukrayna basını, 22 Mayıs 2023 tarihinde Rusya’nın Belgorod bölgesi ve Ukrayna’nın Harkiv bölgesi arasındaki Ukrayna-Rusya sınır bölgesinde, çatışmaların yoğunlaştığını bildirdi. Çatışmanın yoğunlaştığı bölgeden sosyal medya kullanıcıları, Ukrayna sınırından Rusya yönünde hareketlenme olduğunu aktardı. Ardından, Ukrayna saflarında yer alan ve Putin karşıtı Ruslardan oluşan "Rusya'nın Özgürlüğü" Lejyonu, "Rus Gönüllü Taburu'nun, Rusya topraklarına girdiği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.