SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna yapımı İDA’lar 18 ayda 18 Rus gemisini imha etti

Ukrayna yapımı Magura V5 insansız su üstü deniz araçlarının (İDA) başarıları, Rusya’yı filosunu Kırım’dan çekmeye zorladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna yapımı İDA’lar 18 ayda 18 Rus gemisini imha etti

Ukrayna tarafından geliştirilen Magura V5 insansız su üstü deniz araçları (İDA), 18 ayda Rusya’ya ait 18 savaş gemisini vurdu. Ukrayna’nın İDA’ları karşında çaresiz kalan Rusya Karadeniz Filosu, Kırım’dan çekilmek zorunda kaldı.

Almanya merkezli Deutsche Welle haber ajansına konuşan Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğüne (GUR) bağlı “Group 13” özel birliğinin komutanı, bir buçuk yılda Magura V5 İDA’larla 18 Rus gemisini vurduklarını bildirerek, “Rusya'nın Karadeniz filosu adeta Kırım'da teslim oldu. Rusya, en modern ve en gerekli gemileri zaten Akyar’dan (Sivastopol) çıkardı. Bu filo felç olmuş durumda. Şu anda Karadeniz Filosu Rusya bütçesinden para yiyor ancak görevlerini yerine getiremiyor.” dedi.

GUR tarafından geliştirilen Magura V5 insansız su üstü deniz araçları 800 kilometreden fazla mesafe kat etme kapasitesine sahip. Hızı saatte ortalama 80 kilometre olan İDA’nın savaş başlığı ise 250 kilogram.

Rus Karadeniz Filosuna karşı bir dizi başarılı operasyon düzenleyen grubun komutanı, "Bir vuruşla gemiyi yok etmek için savaş başlığının büyüklüğünü artırmaya çalışmadık. Başka bir yol izledik; sürü halinde saldırdık, büyük gemilere beş ve daha fazla isabet kaydederek kritik hasarlar verdik." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.