SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'ya yeni yardım: AB'den 5 milyar avroluk askerî destek

Avrupa Birliği ülkeleri, Ukrayna'ya 5 milyar avroluk askerî destek konusunda anlaşma sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'ya yeni yardım: AB'den 5 milyar avroluk askerî destek

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 5 milyar avro değerinde yeni askerî yardım yapmayı kabul etti. 

AB dönem başkanı Belçika tarafından yapılan açıklamaya göre Birlik ülkeleri, AB tarafından işletilen yardım fonunun yenilenmesi kapsamında Ukrayna'ya 5 milyar avroluk askerî yardım sağlama konusunda anlaştı.

33 MİLYAR AVRO KREDİ VE 17 MİLYAR AVRO YARDIM

AB dönem başkanlığını üstlenen Belçika'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada askerî yardımın Avrupa Barış Fonu'nun parçası olarak olarak yapılacağı kaydedildi. 

AB, üye Macaristan'ın da ikna edilmesiyle 1 Şubat'ta Ukrayna’ya 50 milyar avroluk yardım paketini kabul etmişti.

Karara göre 33 milyar avro kredi ve 17 milyar avro da geri ödenmeyecek yardımdan oluşan mali destek kademeli olarak Ukrayna’ya ulaştırılacak.

"UKRAYNA'NIN GALİP GELMESİ İÇİN GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell konuyla ilgili olarak resmî sosyal medya sayfası aracılığıyla yaptığı açıklamada "Mesaj açık: Ukrayna'nın galip gelmesi için gereken desteği vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da "Bu, ortak zaferimize ulaşmada Avrupa'nın birlik ve kararlılığının güçlü ve vakitli bir gösterisidir" açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.