SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna televizyonlarında Bayraktar TB2'leri anlatan belgesel yayınlandı

Ukrayna televizyon kanalı, Bayraktar TB2'leri anlatan "Bayraktar Efsane Kanatlar" belgeseli hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2023 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna televizyonlarında Bayraktar TB2'leri anlatan belgesel yayınlandı

Ukrayna’nın en büyük televizyon kanallarından olan 1+1, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen ve Ukrayna'nın işgalci devlet Rusya'ya karşı direnişinin sembolü haline gelen Bayraktar SİHA'ları ile ilgili "Bayraktar Efsane Kanatlar" adlı bir belgesel hazırladı.

Ukrayna televizyonlarının çoğunda yayınlanan belgesel için Ukraynalı gazeteci Natalya Moseyçuk (Natalia Moseichuk) ve ekibi, İstanbul'da 3 gün süren çekimler yaptı. Ukraynalı ekip, belgesel için Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Belgesel ekibi, geçmişten bugüne Baykar'ın hikayesi ile Bayraktar TB2 SİHA'ların geliştirilme aşamalarını en yetkili isimlerden dinledi. 1+1 TV ekibi aynı zamanda Bayraktar KIZILELMA'nın ilk teker kesme testine de tanıklık etti.

BAYRAKTAR EFSANE KANATLAR BELGESELİ

Ukrayna'daki televizyon kanallarında yayınlanan "Bayraktar Efsane Kanatlar" adlı belgesel, "Baykar Technologies" Youtube hesabından da bir açıklama ile yayınlandı.

Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın Ukrayna'daki savaşta Ukraynalıları anladıklarını aktaran gazeteci Natalya Moseyçuk, "Çünkü onlar için savaş bir bakış açısı, inanç meselesi ve ayrıca ahlaki duruş meselesidir. Çünkü paranın ve ticari başarının önemi yoktur." dedi.

"YENİ BİR EFSANEMİZ DOĞDU"

Moseyçuk, belgeselde Rus bombardımanları nedeniyle dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225'in ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Diğer kayıplarımızın yanı sıra Ruslar uçağımız Mriya'yı (Rüya) imha ettiklerinde yeni bir efsanemiz doğdu: Bayraktar, gelecekteki zaferin sembolü." 

"TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın belgesel kapsamında Moseyçuk'un sorularına yanıt verirken şu ifadelere dikkat çektiği görüldü:

"Biz bu işi Türkiye'nin bir bağımsızlık mücadelesi olarak görüyoruz. Ve bu işin Türkiye'nin bağımsız ve güçlü geleceğinin ancak bu tarz işlerde, bu oyun değiştirici alanlarda adım atarak olabileceğine inanıyoruz. Dolayısıyla babamdan da bize gelecek şekilde hiçbir zaman Baykar için, bizim için ne kadar para kazandığımız, ne kadar gelir ürettiğimiz değil, neleri başardığımız her zaman öncelikli oldu." 

Savaşın devam ettiği Ukrayna'da da halkın Bayraktar TB2 alımı için kampanyalar düzenlediğini hatırlatan Haluk Bayraktar, şöyle devam etti:

"Çocuklar kiraz sattı, kazandığı parayı buraya attı. İşte, kız çocukları saçını kesti bu kampanyaya katıldı. Dolayısıyla biz bunları görüp 'tamam parayı verin, biz de size uçak verelim', biz bunu yapamazdık. Ukrayna'nın yaşadığı bu zorlu süreçte mutlak surette insani bir duruş sergileme zorunluluğunu hissettik. Bütün bu kampanyalara 'tamam biz kesinlikle bu paraları almayacağız, siz bu paraları Ukrayna için kullanın, biz size bu uçakları ücretsiz vereceğiz' diye karar aldık." 

BAYRAKTAR TB2

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savunma cephesinde güçlü bir şekilde boy gösteriyor. Rusya’nın saldırılarına karşı savunma oluşturan Bayraktar TB2 İHA (İnsansız hava aracı), Ukraynalı siviller ve yetkililer tarafından yoğun ilgi görüyor. 

Bayraktar TB2 SİHA'lar, Ukrayna ordusu tarafından savunma amacıyla aktif olarak kullanılıyor. Bayraktar TB2'leri satın alarak Ukrayna ordusuna bağışlamak için Ukrayna, Litvanya, Polonya, Letonya, Norveç ve Kanada'nın yanı sıra pek çok yerde halk tarafından yardım kampanyaları düzenlendi.

Litvanya, Ukrayna ve Polonya'da düzenlenen kampanyalardan toplanan bağışı kabul etmeyen Baykar, Bayraktar TB2 SİHA satın alınması toplanan yardımları, Ukrayna halkının insani ihtiyaçlarının karşılanması için bağışladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.