SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna savunma sanayisi Avrupa'da lider olma yolunda

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nda gerçekleştirdiği konuşmada Ukrayna'nın savunma sanayi alanında ilerlediğini ve mühimmat üretimini artırdığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna savunma sanayisi Avrupa'da lider olma yolunda

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy,1 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen İkinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu'nun (DFNC2) açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rusya'nın saldırıları devam ederken ve tam ölçekli bir savaşın zor koşulları altındayken Ukrayna'nın fiilen yeni bir savunma sanayi kurmayı başarmasına değindi. Yıllar önce Ukrayna'nın zayıf bir savunma sanayisine sahip olduğunu belirten Zelenskıy, bugün Ukrayna'nın Avrupa'da liderlik yolunda ilerlediğini vurguladı.

UKRAYNA YILDA 4 MİLYON İHA ÜRETME KAPASİTESİNE SAHİP

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, konuşmasında Ukrayna'nın mühimmat üretiminde ilerlediğini belirtti. Zelenskıy, şu ifadeleri kullandı:

Ukrayna sadece bu yılın ilk yarısında, 2022 yılının tamamında ürettiğinden 25 kat daha fazla topçu ve havan mühimmatı üretti. Şu anda Ukrayna'da yıllık olarak üretebileceğimiz toplam insansız hava aracı sayısı 4 milyondur ve 1,5 milyondan fazlası için sözleşme yapılmıştır. 

UKRAYNA, GÜCÜNÜ KÜRESEL İSTİKRARI ARTIRMAK İÇİN KULLANCAK

Ukrayna'nın gelişen savunma sanayisi hakkında konuşan Zelenskıy, müttefiklerine de seslendi. Zelenskıy konuşmasında, Ukrayna olarak ortaklarının her birine, bu yeni gücü küresel istikrarı artırmak için kullanacaklarını garanti ettiklerini vurguladı.

İLK FORUM 30 EKİM 2023 TARİHİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİ

Birinci Uluslararası Savunma Sanayi Forumu (DFNC1) 30 Eylül 2023'te Kıyiv'de düzenlenmişti. Forum, ortak ülkelerden tank, top, insansız hava aracı, mühimmat üreticileri, yenilikçi yazılım geliştiricileri ve benzersiz ileri teknoloji sahiplerinin yanı sıra hem büyük şirketler hem de savunma teknolojisi startup'ları dahil olmak üzere Ukraynalı kamu ve özel savunma şirketlerini bir araya getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.