SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanlığından karşı taarruzla ilgili yeni paylaşım

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun topraklarını adım adım Rus işgalinden kurtarmaya devam ettiğini hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanlığından karşı taarruzla ilgili yeni paylaşım

Ukrayna ordusu, topraklarını Rus işgalinden kurtarmak için mücadele etmeye devam ediyor. Ukrayna birlikleri, doğu ve güney cephelerinde yavaş ve kademeli harekat icra ediyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı, dün savaşın 500. günü münasebetiyle yeni bir video yayımlayarak; Ukrayna ordusunun karşı taarruzunun adım adım ilerlediğini gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş, 500. gününü geride bırakırken son aylarda kamuoyunda konuşulan Ukrayna’nın karşı taarruzunun sonuçları merakla bekleniyor. Merakla beklenen karşı taarruz hakkında Ukrayna Savunma Bakanlığı yeni bir video yayımladı. Bakanlık paylaşımında, "Sessiz kalmamız meşgul olmadığımız anlamına gelmiyor" ifadesini kullandı.

"Sükut altındır" deyimi ile başlayan videoda, Ukrayna birliklerinin yürüttüğü harekatın ve işgalden kurtarılan toprakların görüntüleri paylaşıldı. Videonun sonunda ise "Eylemler sözlerden daha yüksek sesle konuşur" mesajı verildi.

ZELENSKIY: KARŞI TAARRUZUN HEDEFİ TÜM TOPRAKLARIMIZIN KURTARILMASIDIR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, daha önce dünya kamuoyu tarafından merakla beklenen Ukrayna'nın karşı taarruzunu değerlendirmişti. Zelenskıy, işgal altındaki Ukrayna topraklarının kurtarılmasının zorunlu olduğunu kaydederek, "Bu bir film değil. Karşı taarruzu nasıl göreceğinizi söylemek benim için zor. Asıl mesele, Rusya'nın onu görmesi ve sadece görmesi değil aynı zamanda hissetmesi. Karşı taarruzun sonucu, topraklarımızın işgalden kurtarılmasıdır. Bu olduğunda zaten anlayacaksınız" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.