SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanlığından dijital dönüşüm için önemli adım!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun evrak işlerini azaltması amacıyla oluşturulan Army+ uygulamasını tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanlığından dijital dönüşüm için önemli adım!

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde belge akışının dijitalleştirilmesini sağlayacak olan Army+ uygulaması, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından 8 Ağustos 2024 tarihinde düzenlenen programla tanıtıldı.

Uygulamanın tanıtıldığı programa, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Başbakan Denıs Şmıgal (Denys Shmyhal), Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo (Mykhailo) Fedorov katıldı.

SAATLER VE GÜNLER ALAN İŞLER TEK TIKLA ÇÖZÜLECEK

Army+ uygulamasının 8 Ağustos tarihi itibariyle faaliyete geçeceğini açıklaylayan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, "Temel işlevlerle başlıyor ve onu yeni işlevlerle dolduracağız. Özellikle elektronik raporlar hemen devreye girecek. Birkaç dakika ve tıklamayla şu anda en az saatler ve günler alan şeyleri yapmak mümkün olacak. Ayrıca ordu kimlikleri ve birimlerimizin tedarikiyle ilgili gerçek durumu görmek için bir anket de olacak." ifadelerini kullandı.

Army+ uygulamasının henüz ilk sürümünün devreye girdiğine dikkat çelen Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, gelecekte uygulamaya yeni işlevler kazandırılacağını söyledi.

Uygulamanın amacının Ukrayna ordusunu gereksiz evrak işlerinden kurtarmak olduğunu, böylece komutanların ve askerlerin zamanlarını modası geçmiş ve gereksiz bürokrasi ve evrak doldurmakla harcamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Zelenskıy, uygulamada Ukraynalı savaşçıların hizmetleri sırasında gerekli tüm sosyal ve iletişim ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak işlevlerin de olacağını kaydetti.

Army+ uygulamasının güvenli sohbetler aracılığıyla askeri personel arasında güvenilir iletişim sağlayacağı vurgulandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.