SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Japonya Büyükelçisi Kuninori ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Japonya'nın Kıyiv Büyükelçisi Matsuda Kuninori ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki savunma işbirliği ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Japonya Büyükelçisi Kuninori ile görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Japonya'nın Kıyiv Büyükelçisi Matsuda Kuninori ile bir araya geldi. Görüşmede, Japonya’nın Ukrayna’nın oluşturduğu IT (Bilgi Teknolojileri) ve mayın temizleme koalisyonlarına katılımı ele alındı.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,  Kıyiv’de Savunma Bakanlığı Ofisinde Japonya'nın Kıyiv Büyükelçisi Matsuda Kuninori’yi kabul ettiğini bildirdi. Açıkamada Umerov, tarafların Japonya’nın Ukrayna’nın oluşturduğu IT (Bilgi Teknolojileri) ve mayın temizleme koalisyonlarına katılımının görüştüğünü aktardı.

Görüşmede, Rus saldırganlığına karşı mücadelede Ukrayna'ya sağladığı kararlı destek için Japonya halkına teşekkür ettiğini belirten savunma bakanı, “Yüksek teknolojiler, elektronik ve robotik alanında çalışan Japon firmalarını Ukrayna savunma sanayii ile işbirliği yapmaya davet ettim. Ortak savunma şirketlerinin kurulması da dahil olmak üzere işbirliğimizi daha da geliştirmek amacıyla yakın gelecekte özel bir Japon-Ukrayna konferansı düzenlenmesi girişiminde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.