SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, G7 ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, G7 ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya gelerek, Savunma Bakanı görevinde olduğu bir yıl boyunca ekibiyle birlikte elde edilen başarıları paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, G7 ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, G7 ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi. Görüşmede Umerov, Savunma Bakanlığındaki ilk çalışma yılındaki başarılar hakkında bilgi verdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 24 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, G7 ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldiğini bildirdi.

Görüşmede, Savunma Bakanı görevinde olduğu bir yıl boyunca ekibiyle birlikte elde edilen başarılar hakkında bilgi verdiğini aktaran Umerov, toplantıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 “Temel önceliklerimiz savaş alanındaki eylemler ve savunma alanındaki sistemsel değişikliklerdir. 

Savunma güçleri, Rusya'nın Harkiv bölgesindeki taarruzunu engelledi ve Kursk bölgesinde operasyon başlatarak savaşı düşman topraklarına aktardı.

Ukrayna savunma sanayine 4 milyar dolar yatırım yaparak Ukrayna üretimini artırdık.

Yolsuzluk olmadan şeffaf tedarik için DOT-Chain gibi dijital çözümlerin yanı sıra ön cephede etkinliğini kanıtlayan DELTA ve Kropıva askeri yazılımları uygulamaya koyduk.”

Umerov, G7 ülkeleri büyükelçilerine özellikle hava savunmanın güçlendirilmesine yönelik iş birliğini artırma konusundaki destekleri ve isteklilikleri için teşekkür etti.

G7 ülkeleri; Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden oluşuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.