SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov: Birlikte güçlüyüz ve birlikte kazanacağız

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın doğusundaki cepheleri ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov: Birlikte güçlüyüz ve birlikte kazanacağız

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın doğusunda cephede görev yapan askerleri ziyaret etti. Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı ve Hortıtsa Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov'a cephedeki durum hakkında rapor verdi.

Bakan Rüstem Umerov, cephede düşmanın kuvvetlerine, araçlarına ve olası eylem planlarına ilişkin bilgi aldı. Umerov, “Tugayları ziyaret ettim, doğu istikametindeki askerlerle konuştum” ifadelerini kullandı.

CEPHEDE VATANINI SAVUNAN ASKERLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, cephede vatanını savunan askerlere ödüllerini takdim etti. Umerov, Ukrayna vatandaşlarının huzurunu koruyan herkese bizzat teşekkür etti. Savunma Bakanı Umerov, "İnsanüstü güç, istikrar ve Ukrayna'ya olan sadakatiniz için teşekkür ederiz. Birlikte güçlüyüz ve birlikte kazanacağız" açıklamasını yaptı.

RÜSTEM UMEROV: BU, EN SON SİLAH TÜRLERİNİN KULLANILDIĞI BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SAVAŞ

93. Ayrı Mekanize Tugayı ile bir araya gelen Rüstem Umerov, Tugay Komutanı ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin ayrıntılar konuşuldu. Yeni teknolojilere ilişkin istişarelerin gerçekleştirildiği görüşmeye ilişkin Umerov, “Bu, en son silah türlerinin kullanıldığı benzeri görülmemiş bir savaş. Daha güçlü olmalıyız, düşmanımızdan bir adım önde olmalıyız. Teknolojik çözümleri ölçeklendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"CESARETİNİZ VE AZMİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

Ayrıca Ukrayna Savuma Bakanı Rüstem Umerov, 92. Saldırı Tugayı'nın komuta merkezinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tugay komutanı Albay Pavlo Fedosenko, birimin sorumluluk alanındaki savaş hattındaki durum hakkında bilgi verdi.

Savunma Bakanı Umerov, diğer yandan Bahmut cephesindeki ana komuta merkezini de ziyaret etti. Umerov, kuvvetlerin durumu, birimlerin tedariki ve düşmanın eylemleri hakkında bilgi aldı ve askerlerle görüştü. Umerov, bölgedeki gezisinin ardından "Cesaretiniz ve azminiz için teşekkür ederiz" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.