SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Savaş sırasında AB üyeliğine ilişkin müzakereler aşamalara ayrılmalı

Ukrayna Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olga Stefanişina, Ukrayna'nın AB'ye katılımına ilişkin müzakerelerin aşamalara ayrılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Savaş sırasında AB üyeliğine ilişkin müzakereler aşamalara ayrılmalı

Ukrayna Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olga Stefanişina, sıkıyönetim sırasında Ukrayna'nın AB'ye katılımına ilişkin herhangi bir zorluk beklemediğini açıkladı. Estonya merkezli haber ajansı ERR’ye 6 Kasım 2023 tarihinde demeç veren Stefanişina, neredeyse 10 yıldır yürürlükte olan ve Kırım'ın zaten işgal edildiği, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin işgalinin başladığı dönemde Avrupa Birliği ile imzalanan Ortaklık Anlaşması'nı hatırlattı.

UKRAYNA, AB İLE ORTAKLIK ANLAŞMASINI İMZALADIĞINDA TOPRAKLARI İŞGAL ALTINDAYDI

Stefanişina, "Bu anlaşma hiçbir istisna veya çekince olmaksızın tüm Ukrayna için geçerlidir. Ayrıca Avrupa Komisyonu'nun, bölgenin bir kısmının kontrol edilmediği durumlarda üçüncü bir ülke pazarında nasıl hareket edileceğine dair özel açıklamaları vardır" açıklamasını yaptı. Stefanişina, Avrupa Birliği'nin her şeyden önce bir ekonomik birlik, bir değerler birliği olduğunu ve onu NATO'dan çok farklı kılan şeyin de bu olduğunu ekledi.

Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olga Stefanişina, “Bu konudaki tartışmanın çok zor olacağını düşünmüyorum. Savaş sırasında AB üyeliğine ilişkin müzakereler aşamalara ayrılmalı. Pratik ve gerçekçi bir yöne gideceğini düşünüyorum. Ancak filin tek seferde bir lokma yemesi gerektiğine de inanıyorum, bu nedenle müzakerelere bu aşamada başlamamız ve temel kısımlarını kapatmamız gerekiyor ki daha sonra bu düzeydeki tartışmaya geçebilelim" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.