SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rusya'nın Lipetsk hava üssünü vurdu!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 8 Ağustos’u 9 Ağutos’a bağlayan gece Rusya'nın Lipetsk hava üssünü vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'nın Lipetsk hava üssünü vurdu!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 8 Ağustos’u 9 Ağutos’a bağlayan gece Rusya'ya ait Lipetsk hava üssüne başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığının karşı saldırıyı doğruladığı açıklamasında, "Geceleyin, Ukrayna Savunma Kuvvetleri Lipetsk hava üssünü vurdu. Saldırı sırasında, havaalanına yakın güdümlü hava bombalarının bulunduğu depolar ve diğer tesisler vuruldu. Birkaç ateşleme kaynağı tespit edildi, büyük bir yangın çıktı ve çok sayıda patlama görüldü." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine ait Su-34, Su-35 ve MiG-31 uçaklarının Lipetsk havaalanında üslendiği kaydedildi.

Öte yandan Lipetsk hava üssünde oluşan hasarın henüz netleştirilmediği bildirildi.

İKİ RUS S-350 SİSTEMİ VE BİR S-300 SİSTEMİ İMHA EDİLDİ 

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Rus işgali altında olan Donetsk bölgesinde bulunan Rus uçaksavar füze birliklerini de vurduğunu açıkladı. Ukrayna birlikleri iki Rus S-350 sistemini ve bir S-300 sistemini vurdu. Bir S-350 radarının isabetli bir şekilde vurulup imha edildiği doğrulandı.

Açıklamada "Diğer iki hedef hakkındaki bilgiler şu anda netleştiriliyor. Aynı zamanda, üç düşman radarının da saldırılardan sonra çalışmayı bıraktığı kaydedildi."  denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.