SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna-Rusya esir takası: 106 Ukraynalı asker serbest bırakıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 106 Ukraynalı askerin daha Rus esaretinden kurtarıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna-Rusya esir takası: 106 Ukraynalı asker serbest bırakıldı

Ukrayna ile Rusya arasında bir esir takası daha gerçekleşti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 106 Ukraynalı askerin daha Rus esaretinden kurtarıldığını duyurdu. Esir takası çerçevesinde vatanına dönen Ukrayna askerleri arasında Ukrayna ordusu mensupları, sınır muhafızı ve ulusal muhafızların olduğu ifade edildi.

YERMAK: BÜTÜN HALKIMIZ EVDE OLACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 25 Mayıs 2023 tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Bahmut bölgesinde savaşan ve esir düşen 8 subay, 98 er ve erbaş olmak üzere toplamda 106 askerin evine döndüğünü duyurdu. Andriy Yermak esir takasının ardından, “Bütün halkımız evde olacak. Üzerinde çalışıyoruz. Ve her değişiklik bizi bu hedefe bir adım daha yaklaştırıyor” dedi. Kurtarılan askerlerin bir çoğunun kayıp sayıldığını ifade eden Yermak, "Bahmut için savaştılar ve düşmanın doğumuza doğru ilerlemesini engelleyen bir cesaret gösterdiler. Her biri devletimizin birer kahramanıdır" dedi.

SERBEST BIRAKILAN ASKERLERDEN EN YAŞLISI 59 VE EN KÜÇÜĞÜ İSE 21 YAŞINDA

Diğer yandan, Ukrayna Savaş Esirlerinin Kurtarılmasından Sorumlu Koordinasyon Merkezi, "Kurtarılan en az yedi askerin çeşitli yaraları var: kurşun ve şarapnel yaraları, yanıklar ve kırıklar, ağırlaştırılmış kronik hastalıklar… Serbest bırakılan askerlerden en yaşlısı 59, en küçüğü 21 yaşında" değerlendirmesini yaptı.

TOPLAMDA 2 BİN 430 UKRAYNA VATANDAŞI ESARETTEN KURTARILDI

Öte yandan Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Ofisinden yapılan açıklamada, 24 Şubat 2022’den bu yana iki ülke arasında yapılan esir takasları çerçevesinde toplamda 2 bin 430 Ukrayna vatandaşının Rus esaretinden kurtarıldığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.