SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rusya'daki bir hava üssünü İHA'larla vurdu!

Ukrayna, geliştirdiği uzun menzilli insansız hava araçlarıyla Rusya’nın Volgograd bölgesindeki Marinovka hava üssündeki mühimmat depolarını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'daki bir hava üssünü İHA'larla vurdu!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Özel Harekat Kuvvetleri ile birlikte ortak operasyon gerçekleştirerek Rusya’nın Volgograd bölgesindeki Marinovka hava üssündeki mühimmat depolarını vurdu.

Ukrayna basınına konuşan SBU yetkilisi, Özel Harekat Kuvvetleri ile düzenlenen ortak operasyon sonucu insansız hava araçlarıyla, Rusya’nın Volgograd bölgesindeki Marinovka hava üssünde güdümlü hava bombalarının saklandığı deponun ve yakıt tanklarının vurulduğunu aktardı.

Rus ordusu Ukrayna'daki cephe hattını bombalamak için Volgograd bölgesindeki Marinovka hava üssünü aktif olarak kullanıyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde hava üssünde patlamaların devam ettiğini ve üzerinde siyah dumanların yükseldiği görünüyor.

Operasyona dair değerlendirmede bulunan yetkilisi, “SBU, düşmanın Ukrayna'ya saldırdığı hava üslerini yok etme konusunda hassasiyetle çalışıyor. Bu tür operasyonların her biri Rusların havadaki üstünlüğünü azaltıyor ve havacılık kabiliyetlerini önemli ölçüde sınırlıyor." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.