SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Rus saldırıları nükleer tesislerin ve milyonlarca insanın güvenliğini tehdit ediyor

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın enerji altyapısını kasıtlı olarak hedef alarak ülkenin elektriğinin büyük bir kısmını sağlayan nükleer santrallerin faaliyetlerini baltalamayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Rus saldırıları nükleer tesislerin ve milyonlarca insanın güvenliğini tehdit ediyor

İşgalci Rus ordusunun, 26 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna'nın enerji tesislerine karşı gerçekleştirdiği kombine füze ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) saldırısı, Ukrayna nükleer santrallerinin işleyişini aksattı. Saldırı sonucunda Rivne ve Güney Ukrayna Nükleer Santrallerinin dört güç ünitesinin elektrikleri kesildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, bugün yaptığı açıklamada Rus saldırısı nedeniyle  Rivne Nükleer Santralinin 1., 3. ve 4. güç üniteleri ve Ukrayna Nükleer Santralinin 3. güç ünitesinin elektriklerinin kesildiğini aktardı. Yermak, “Rusya, dünya için nükleer bir tehdit oluşturuyor. Enerjiye yönelik saldırıları sivillere yönelik terörün ötesindedir. Bu, Putin rejiminin dünyayı nükleer bir felaketle tehdit etme yönündeki bilinçli bir kararıdır." ifadelerini kullandı.

RUSYA , UKRAYNA'DAKİ NÜKLEER SANTRALLERİNİ İSTİKRARLI İŞLEYİŞİNİ RİSKE  ATIYOR

Bu bilgi Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Ukrayna Temsilciliği tarafından doğrulandı. Temsilciliğin UAEA yönetimine gönderdiği protesto notasında, “Rusya Federasyonu, Ukrayna'nın elektriğinin çoğunluğunu sağlayan ülkedeki nükleer santrallerinin çalışmalarını aksatmak amacıyla Ukrayna'nın enerji altyapısına kasıtlı olarak saldırmaya devam ediyor. Rusya'nın saldırıları Ukrayna'daki nükleer tesislerin istikrarlı işleyişi ve milyonlarca insanın güvenliği açısından ciddi bir risk teşkil ediyor." ifadelerine yer verildi.

RUSYA UKRAYNA’YA 100’DEN FAZLA FÜZE FIRLATTI

Ukrayna Hava Kuvvetleri, 26 Ağustos 2024 tarihinde, işgalci Rusya'nın Ukrayna’ya karşı 127 füze ve 109 SİHA ile saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Ukrayna’nın farklı bölgelerindeki enerji tesislerini hedef alan saldırıda Kıyiv Hidroelektrik Santrali de hasar aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.