SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Polonya ve Litvanya'dan "Lüblin Üçgeni" ortak bildirisi

Polonya, Litvanya ve Ukrayna, Rus saldırganlığına karşı "Lüblin Üçgeni" ismini taşıyan ortak bildiri yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Polonya ve Litvanya'dan "Lüblin Üçgeni" ortak bildirisi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda dün Ukrayna'yı resmi ziyarette bulundu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Lviv'de bir araya gelen liderler, işgalci Rus saldırıları altındaki ülkedeki son gelişmeleri ele aldı. Liderler görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı. 

UKRAYNA AB'YE KATILMAYI VE NATO'DAN DESTEK ALMAYI HAK EDİYOR

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, savaşın başından bu yana Ukrayna'ya maddi ve insani destek sağladığını ve bu desteklere devam edeceklerini belirtti. Rusya'yı saldırgan ülke olarak nitelendiren Duda, "Ukrayna kesinlikle Avrupa Birliğine (AB) katılmayı ve NATO'dan destek almayı hak ediyor. Tüm NATO ülkeleri Ukrayna'yı desteklemeli. Bu savaşı kendi gözlerimizle görüyoruz."  dedi.

POLONYA UKRAYNA'YA LEOPARD TANKI DEVREDECEK

Ayrıca Polonya lideri Duda, "Polonya, uluslararası koalisyonun parçası olarak bir bölük Leopard tankını Ukrayna'ya devretmeye karar vermiştir" açıklamasında bulundu. Image

"ÜLKEM UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN ELİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYOR"

Litvanya Cumhurbaşkanı Nauseda ise Ukrayna'ya askeri teçhizat yardımı sağlayacaklarını kaydederek, "Ülkem, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor" ifadesini kullandı. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ise savaşın başından bu yana Polonya ve Litvanya'nın desteklerini hissettiklerini ve Ukraynalı sığınmacıları kabul ettikleri için teşekkür etti. Zelenskıy, "Tanklarla ilgili ortak karar bekliyoruz. Bir ülke bize tek başına bu tanklardan yeterince sağlayamaz. Kazanmak için onlara ihtiyacımız var" dedi.

LÜBLİN ÜÇGENİ

Ayrıca görüşmede, ismini Polonya'nın Lüblin kentinden alan Lüblin Üçgeni kapsamında Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya entegrasyonunu desteklemeyi ve Ukrayna'daki Rus saldırganlığına ortaklaşa karşı koymayı amaçlayan ve Litvanya ve Polonya arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliğini hedefleyen bir bölgesel bildiri imzalandı. 

Image

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.