SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Patriot ile daha güçlü savunma gerçekleştiriyor

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Almanya, ABD ve Hollanda'dan Ukrayna'ya ulaşan Patriot hava savunma sistemlerinin Rus ve İran füzelerine karşı güçlü bir savunma gerçekleştireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2023 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Patriot ile daha güçlü savunma gerçekleştiriyor

24 Şubat 2022'den bu yana Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna, müttefik ülkelerin ekonomik ve askeri desteğiyle taarruz gücünü artırıyor. Almanya, dün Patriot hava savunma sistemi içeren yeni askeri paketin Ukrayna'ya sevk edildiğini duyurmuştu. 

PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ UKRAYNA'YA ULAŞTI

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Almanya, Hollanda ve ABD'den aldıkları hava savunma sistemiyle ilgili değerlendirme yaptı. Sosyal medya paylaşımı üzerinden bu hava savunma sistemlerinin, “daha önce olmayan balistik hedefi vurma kabiliyetini artırdığını" belirtti. Reznikov, Patriotların en kısa sürede tedarikinin önemine dikkat çekerek, "Bu, şehirlerimizin, kritik öneme sahip altyapıların ve insanlarımızın korunması demektir" dedi.

Ayrıca Almanya'nın IRIS-T hava savunma sistemi sevkiyatının da savaş kabiliyetini artırdığını vurgulayan Reznikov, "IRIS-T, NASAMS gibi kendisi mükemmel bir şekilde kanıtlamıştır" dedi. Bakan Reznikov, Polonya ve Slovakya'dan alınan MiG-29 uçaklarının Rus ve İran füzelerine güçlü bir savunma saldırısı gerçekleştirdiğini kaydetti. 

REZNİKOV, UKRAYNA'NIN MÜHİMMAT İHTİYACINI DUYURDU

Söz konusu ülkelerden askeri desteğin gelmeye devam edeceğini dile getiren Reznikov, bu durumun Ukrayna için önemine dikkat çekti. Reznikov farklı seviyelerde mühimmatlara ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, "Daha fazla taşınabilir hava savunma sistemlerine ihtiyacımız var" dedi. Reznikov paylaşımında, "Her platformda ilk önce 'Hayır, bu imkansız' cevabı duyduk. Şimdi onlar hava sahamızı koruyor. Hava savunması ne kadar güçlü olursa Ukrayna savaşı kazanmak için o kadar çok kaynak kullanabilir, insanlarımız o kadar çabuk evlerine döner" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.