SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Stefançuk, Türkiye'de Azov komutanlarıyla görüştü

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere geldiği Türkiye'de, Rus esaretinden kurtarılan Ukraynalı Azov komutanlarıyla görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu Başkanı Stefançuk, Türkiye'de Azov komutanlarıyla görüştü

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere geldiği Türkiye'de, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın talebi üzerine Ukraynalı Azov komutanları ile görüştü.

UKRAYNA PARLAMENTOSU BAŞKANI STEFANÇUK'TAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Stefançuk, Türkiye’de bulunan 36. Ayrı Deniz Tugayının Komutan Vekili Sergiy Volınskıy (Volına), Azov Ulusal Muhafızları Özel Birim Komutanı Denıs Prokopenko (Redisa), Azov Alayı Komutan Yardımcısı, Svyatoslav Palamar (Kalına), Azov askeri Oleg Homenko (Apis) ve Ulusal Muhafız 12. Operasyonel Tugayının Komutanı Denıs Şlega ile bir araya geldi. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Stefançuk, Türkiye’ye, Ukraynalı komutanların Rus esaretinden kurtarılması için verdiği destek ve arabuluculuk için teşekkür etti.

Ruslan Stefançuk, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak’ın liderliğinde Ukraynalı savaş esirlerinin evlerine dönmesi için çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

RUS ESARETİNDEN KURTARILAN 5 UKRAYNALI KOMUTAN TÜRKİYE'DE

Ukrayna ve Rusya arasında 21 Eylül 2022 tarihinde Türkiye’nin arabuluculuğu ile esir değişimi gerçekleşmişti. Taraflar arasında varılan anlaşmalar sonucu Rusya’nın Ukrayna’ya iade ettiği 5 Azak (Azov) Alayı komutanının savaş bitene kadar Türkiye’de kalacağı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.