SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, orduya destek için yeni savaş tahvilini satışa sundu

Ukrayna hükumeti, 15 aydan uzun bir süredir Rus işgal güçlerine karşı savaşan Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine destek olmak için "Simferopol (Akmescit)" isimli yeni bir savaş tahvilini satışa çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, orduya destek için yeni savaş tahvilini satışa sundu

Ukrayna, Simferopol (Akmescit) isimli yeni bir savaş tahvilini satışa sundu. Faiz oranı 19.5 olan tahvilin ödeme tarihi 15 Ocak 2025 olarak açıklandı.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Diya uygulamasında (Ukrayna’nın e-devlet uygulaması) Simferopol isimli yeni bir tahvil satışa sunuldu. Savunma kuvvetleri, Ukraynalılar işgalden kurtarılmış Kırım’a gidebilmesi için her gün çalışıyor. Diya’da savaş tahvillerini satın alarak ordumuza destek olun” ifadelerini kullandı.

Fedorov, “Simferopol” tahvilinin faiz oranının 19.5 olduğunu ve ödemesinin 15 Ocak 2025’te yapılacağını aktardı. Ayrıca Bakan, uygulama üzerinden Yalta, Sivastopol, Donetsk ve Mariupol isimli tahvillerin de satın alınabileceğini hatırlattı.

UKRAYNA'DAN SAVAŞ TAHVİLLERİ

Savaş tahvilleri, savaş dönemlerinde askeri operasyonları ve diğer harcamaları finanse etmek için hükumetler tarafından ihraç edilen borç senetleridir. Aynı zamanda, sıcak savaş döneminde parayı dolaşımdan çıkararak, enflasyonu kontrol etmenin de bir yolu olarak ortaya çıkmıştır.

Ukrayna hükumeti, işgalci Rus ordusu karşısında savaşan silahlı kuvvetlerin masraflarını karşılamak için Mart 2022 itibaren savaş tahvilleri satmaya başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.