SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, Rus propagandasına karşı uyardı ve karşı taarruz iddialarını yalanladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın Ukrayna'nın karşı taarruzuna ilişkin dezenformasyon yaydığını duyurdu. Ukrayna ordusu, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, Rus propagandasına karşı uyardı ve karşı taarruz iddialarını yalanladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Departmanı, bugün yayımladığı bildiri ile Rusya’nın dezenformasyon yaymaya devam ettiğini açıkladı. Ukrayna’nın karşı taarruza başladığını ileri süren Kremlin'in iddialarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

DEZENFORMASYON İÇİN ESKİ VİDEOLAR VE FOTOĞRAFLAR KULLANILACAK

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Departmanı söz konusu açıklamada, "Rus Telegram kanalları ve sosyal medya hesapları, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri operasyonları hakkında yanlış bilgi ve dezenformasyonları yoğunlaştırıyor. Ukraynalıların moralini bozmak ve (kendi halkları dahil) halkın kafasını karıştırmak için Rus propagandacılar; karşı saldırı, saldırının yönü ve Ukrayna askeri kayıpları hakkında yanlış bilgiler yayacak. Bunun için eski videolar ve fotoğraflar hazırlandı" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA, RUS DEZENFORMASYONU HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Rusya Savunma Bakanlığı, 4 Haziran 2023 sabahı Ukrayna ordusunun cephenin beş bölgesinde saldırıya geçtiğini ileri sürdü. Ayrıca bakanlık, saldırının başarısız olduğunu iddia etti. Bunun üzerine, Kremlin propagandası yayan sosyal medya kullanıcıları, dezenformasyon haberleri üretmeye devam etti. 

Öte yandan, Ukrayna Savunma Bakanlığı, 4 Haziran 2023 tarihinde karşı taarruz hakkında sükunetin korunması için çağrı yaptı. Ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı taarruzu hakkında herhangi bir duyuru yapılmayacağı belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.