SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, mühimmat eksikliği nedeniyle bazı operasyonları durdurdu

Top mermisi sıkıntısıyla karşı karşıya kalan Ukrayna ordusu, yurtdışından gelen desteğin eksikliği nedeniyle bazı operasyonları askıya aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, mühimmat eksikliği nedeniyle bazı operasyonları durdurdu

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Tarnavskıy, mühimmat sıkıntısı ve yurtdışından gelen desteğin eksikliği nedeniyle Ukrayna ordusunun bazı askeri operasyonları askıya aldığını duyurdu.

MÜHİMMAT EKSİKLİĞİ NEDENİYLE UKRAYNA BAZI OPERASYONLARINI DURDURDU

Reuters'a konuşan Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Tarnavskıy, Ukrayna ordusunun top mermisi sıkıntısıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Mühimmat konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle Sovyet yapımı 122 mm ve 152 mm’lik mermilerin eksikliği mevcut. İhtiyaçlarımız göz önüne alındığında bugün sahip olduğumuz kaynaklar bize yeterli değil. Bu nedenle onları yeniden dağıtıyoruz. Kendimiz için belirlediğimiz görevleri yeniden planlıyoruz ve bunları daha küçük hale getiriyoruz çünkü onların ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor" dedi.

Tarnavskıy, Ukrayna birliklerinin güneydoğu cephesinin bazı bölgelerinde savunmaya geçtiğini ancak diğer bölgelerde taarruz operasyonlarını devam ettirmeye çalıştığını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.