SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, karşı taarruzda ne durumda?

ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Ukrayna ordusunun başlattığı karşı taarruz neticesinde son 5 haftada işgalci Rusya’nın 6 ayda ele geçirdiği toprak parçası kadar bölgenin işgalden kurtarıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, karşı taarruzda ne durumda?

Ukrayna ordusu, topraklarını Rus işgalinden kurtarmak için mücadele etmeye devam ediyor. Ukrayna birlikleri, doğu ve güney cephelerinde yavaş ve kademeli harekat icra ediyor. ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), son 5 haftada Ukrayna ordusunun Rus işgalinden kurtardığı toprak parçasına ilişkin açıklama yaptı. Enstitü, Rus ordusunun son 6 ayda işgal ettiği toprak parçası kadar bölgenin, Ukrayna ordusu tarafından son 5 haftada işgalden kurtarıldığını belirtti.

ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), dün yayımladığı raporda Bahmut'taki son durum hakkında da açıklama yaptı. Raporda, Ukrayna ordusunun Bahmut kentini ve şehrin etrafındaki Rus kara ulaşım hatlarını ateş kontrolü altında tuttuğu bilgisine yer verildi.

BAHMUT UKRAYNA ORDUSUNUN ATEŞ KONTROLÜ ALTINDA

Raporda, hem Ukrayna hem de Rusya kaynaklarının, son günlerde Ukrayna ordusunun Bahmut yakınındaki mevzileri kontrol altına aldığına yönelik bilgi verdiği ifade edildi. Ayrıca, Ukrayna ordusunun 10 Temmuz 2023 tarihinde cephenin en az 3 yönünde işgalci Rusya mevzilerine karşı taarruz harekatı icra ettiğine dikkat çekildi.

253 KİLOMETREKARE İŞGALDEN KURTARILDI

Kendi arazi kontrol verilerine dayanarak hesaplama yapan ISW analistleri, karşı taarruzun başladığı 4 Haziran'dan bu yana, Ukrayna ordusunun yaklaşık olarak 253 kilometrekarelik bir alanı geri aldığını aktardı. Öte yandan, Rus ordusunun, 1 Ocak'tan bu yana tüm cephe hattı boyunca toplamda 282 kilometrekarelik alanı işgal ettiği belirtildi.

Raporda, hesaplamalara yönelik farklı yaklaşımlar nedeniyle Ukrayna verilerinin ISW ​​verilerinden farklı olduğuna dikkat çekildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.