SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, güney cephesinde ilerliyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutan Yardımcısı Sergiy Kuzmin, Ukrayna birliklerinin doğu cephesinde savunma, güney cephesinde ise taarruz harekâtı yürüttüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, güney cephesinde ilerliyor

Ukrayna ordusu, topraklarını Rus işgalinden kurtarmak için başlattığı karşı taarruz harekatını devam ettiriyor. İşgalci Rus ordusu ile doğu ve güney bölgelerinde ağır çatışmalar devam ederken; güney yönünde Ukrayna birliklerinin ilerlediği bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutan Yardımcısı Sergiy Kuzmin bu sabah yaptığı açıklamada; Ukrayna birliklerinin Avdiyivka ile Maryinka yönlerinde savunma harekatı, Berdyansk ve Melitopol yönlerinde ise taarruz harekatı yürüttüğünü bildirdi.

Sergiy Kuzmin, “Ağır çatışmalar devam ediyor. Düşman, Avdiyivka yönünde devamlı saldırıyor. Son bir günde 14 saldırı operasyonu gerçekleştirildi. Taarruz yönünde belirli ilerlemelerimiz mevcut. savunma kuvvetlerimiz emin adımlarla ilerliyor" dedi.

SON BİR GÜNDE 6 MÜHİMMAT DEPOSU İMHA EDİLDİ

Son bir günde işgalci Rus ordusuna ait 6 mühimmat deposunun imha edildiğini belirten Kuzmin, “Bu da tabii ki düşmanın lojistiğini bozuyor, birliklerine silah ve askeri teçhizat sağlamaları zorlaşıyor" ifadelerini kullandı. Kuzmin, Herson bölgesini Kırım’a bağlayan demir yolu ve kara yolu köprülerinin zarar görmesinin, Rus işgal güçlerinin cepheye teçhizat ve mühimmat sevk etmede problem yaşamasına sebep olduğunu belirtti.

Ukrayna ordusunun mayınları temizleyerek ilerlediğini aktaran Kuzmin, daha hızlı ilerlemek için uygun ekipmana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

RUSYA, UKRAYNA’DA HER GÜN YAKLAŞIK 2-3 BÖLÜK KAYBEDİYOR

Rus ordusunun cepheye devamlı asker sevk ettiğini kaydeden Ukraynalı komutan, “Sürekli olarak kaybedilen kısımları yenilemeye çalışıyorlar. İşgalciler birliklerini başka yönlerden çekiyor. Sorumlu olduğumuz yönde yaklaşık 150 bin Rus askeri bulunuyor. Sayıları çok yüksek" dedi. Kuzmin, işgalci Rus ordusunun günde 2-3 bölük asker kaybettiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.