SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu 55 Rus füzesinden 47’sini imha etti

Rusya bugün Ukrayna’ya 55 füze ateşledi. Rus saldırılarında en az bir kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2023 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu  55 Rus füzesinden 47’sini imha etti

İşgalci Rusya’nın füzeleri bu sabah yine Ukrayna’yı hedef aldı. Ukrayna genelinde hava alarmı verildi. Terörist ülke Rusya’nın Ukrayna’ya ateşlediği 55 füzeden 47’sinin havada imha edildiği bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, işgalci Rusya’nın bugün öğleden önce Ukrayna’ya toplamda 55 füze ateşlediğini bildirdi. Zalujnıy yaptığı açıklamada, “Terörist devlet Rusya bugün Ukrayna’ya çoklu füze saldırısı düzenledi. Düşman havadan ve denizden 55 füze fırlattı (Kh-101, Kh-555, Kh-47 Kinjal, Kalibr, Kh-59).” dedi.

“RUSYA UKRAYNALILARI KORKUTMAK VE ÜLKENİN KRİTİK ALTYAPISINI YOK ETMEK İSTİYOR!”

Ukrayna Hava Savunma Kuvvetlerinin, 20’si başkent Kıyiv üzerinde toplamda 47 seyir füzeyi ve 3 Kh-59 güdümlü hava füzesini havada imha ettiğini belirten Zalujnıy, “Rusların amacı aynı: Ukraynalılara psikolojik baskının uygulanması ve kritik altyapının yok edilmesi. Ama bizi yıldıramazlar!” ifadelerini kullandı.

KIYİV BÖLGESİNDE KRİTİK ALTYAPI TESİSİ VURULDU

Rusya’nın bugün gerçekleştiği füze saldırısında Kıyiv bölgesindeki bir enerji altyapı tesisine zarar verildi. Ayrıca Odesa ve Vinnıtsa bölgelerinde füzelerin hedeflerine ulaştığı belirtildi.

RUS SALDIRILARINDA EN AZ 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca başkent Kıyiv’de bir füzenin konut dışı binaya isabet etmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığını aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.