SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kültür Güçleri" grubu İstanbul’da konser verdi

"Kültür Güçleri" grubu, Ukrayna'ya verilen desteğe teşekkür etmek, Ukrayna sanat ve kültürünü tanıtmak amacıyla İstanbul’da konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kültür Güçleri" grubu İstanbul’da konser verdi

Ukraynalı sivil ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan sanatçılardan oluşan "Ukrayna Kültür Güçleri" grubu İstanbul’da konser verdi.

Ukrayna ordusu askeri, şarkıcı ve sunucu Mıkolay Serga, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Onurlu Akademik Şarkı ve Dans Topluluğu solisti, Kırım Tatar sanatçı İsmail Kurtumer, Kırım Tatar şarkıcı, Çayır Festivali Organizatörü Safiye Lenterkızı, TIME dergisi tarafından Yılın İnsanı seçilen, Ukrayna Halk Çalgıları Milli Akademik Orkestrası üyesi, opera sanatçısı Sergiy İvançuk ve Ukrayna ordusu askeri, Ukrayna Onur Sanatçısı Taras Stolyar’dan oluşan  "Kültür Güçleri" grubu, 2 Eylül 2024 tarihinde Bakırköy Kültür Merkezi ve Cem Evi'nde sahne aldı.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından organize edilen konserde Ukrayna ve Kırım Tatar halk türküleri söylendi.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy konserle ilgili yaptığı açıklamada, “‘Ukrayna Kültür Güçleri’ Ukrayna ile Kırım Tatar şarkı ve müzikleriyle ruhumuzu dünyaya taşıyor. Bu melodilerde halkımızın tüm yaşamı, tüm acıları, ıstırapları ama aynı zamanda mücadelesi, yaşama arzusu ve geleceğe olan inancı anlatılıyor.” ifadelerini kullandı.

"Kültür Güçleri" projesi çerçevesinde cephede savaşan askerlere moral vermek amacıyla sanatçılar en tehlikeli noktalarda konser veriyor. Ayrıca sanatçılar savaşın acı yüzünü dünyaya anlatmak, Ukrayna'ya verilen desteğe teşekkür etmek, Ukrayna sanat ve kültürünü tanıtmak amacıyla birçok ülkede sahne alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.