SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Kıyiv'in toprak işgal etme gibi bir amacı yok

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, Ukrayna'nın Kursk'ta başlattığı sınır ötesi operasyonda amacının toprakları işgal etmek olmadığını, ülke sınırları içindeki topraklarını korumak olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Kıyiv'in toprak işgal etme gibi bir amacı yok

Toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı topyekûn saldırı başlatan Rusya'ya karşı savunma operasyonu yürüten Ukrayna, savaşın 3. yılında sınır ötesi operasyon başlattı.

Ukrayna birlikleri, 6 Ağustos 2024 tarihinde Sumı (Sumy), Harkiv (Kharkiv) ve Lugansk (Luhansk) bölgelerine sınırı olan Rusya'nın Kursk bölgesinde başlattığı beklenmedik sınır ötesi operasyon ile işgalci güçleri geri itmeyi planlıyor. 

BİN 250 KİLOMETRELİK ALAN UKRAYNA'NIN KONTROLÜ ALTINDA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 20 Ağustos 2024 tarihli açıklamasında son verilere göre Ukrayna'nın Kursk'ta bin 250 kilometrelik alanı ve 92 yerleşim yerini kontrol altına alındığını duyurmuştu.

"UKRAYNA ULUSLARARASI MEVZUATA UYGUN HAREKET EDİYOR"

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak (Mykhailo Podolyak) ise, Kıyiv'in (Kiev) operasyondaki amacının toprak kazanmak olmadığını, Rusya'nın sınır ötesinden yaptığı aralıksız topçu atışlarına ve saldırılara karşı güvenliği sağlamak olduğunu, Ukrayna'nın operasyonunun uluslararası mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü ve sivil halkı koruduğunu dile getirdi.

Ukrayna'nın toprakları işgal etmek gibi bir gayesi olmadığını vurgulayan Podolyak, Moskova'nın Ukrayna sınırlarını 70-80 kilometre kadar geçip sivil alt yapıyı vurmayı hedeflediğini belirtti.

Podolyak, "Sumı bölgesinin topraklarını hedef alan günlük yaklaşık 500-600 top atışı yapıldı. Rus silahlarının 100 kilometre derinliğe kadar sıkıştırılması, Ukrayna sınır bölgesindeki sivil nüfusu korumayı mümkün kılacaktır." dedi. Ayrıca Podolyak Ukrayna'nın uluslararası hukuka uygun olarak hareket ettiğinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.