SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kırım'ı geri almak ve Kerç Köprüsü'nü yok etmek için strateji geliştirdi

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Kırım'ı geri almak ve Kerç Köprüsü'nü yok etmek için plan geliştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kırım'ı geri almak ve Kerç Köprüsü'nü yok etmek için strateji geliştirdi

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Kırım'ı geri almak ve Kerç Köprüsü'nü yok etmek için bir plan geliştirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yusov'a göre, işgal edilen Kırım, askeri lojistik ve tedarik açısından Rusya için stratejik olarak önemli, çünkü Rus ordusu yarımadayı bir askeri üs olarak kullanıyor. Yusov, "Çoğumuz saate bakıp Kırım Köprüsü'nün 15 dakika daha yaşayacağını söylemek isteriz. Gerçeklik ise daha karmaşık" açıklamasını yaptı.

Yusov, Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin Kırım üzerindeki kontrolü geri almak ve yarımadayı Rusya'nın topraklarıyla birleştiren yasa dışı Kerç Köprüsü'nü yok etmek için bir plan olduğunu vurguladı. Ancak, önceki durumlarda olduğu gibi, operasyonların etkinliğini engellememek için ayrıntıların açıklanmayacağını belirtti. Kerç Köprüsü, işgal edilen Kırım'a Rusya topraklarından ana trafiği sağlamakta ve ayrıca Kırım Yarımadası'na askeri malzeme taşınmasında kullanılmaktadır.

ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA KÖPRÜ YIKILABİLİR

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürü Kırılo (Kyrylo) Budanov, Temmuz 2024’te yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Kerç Köprüsü’nü yıkma operasyonu üzerinde çalıştığını açıkladı.

Budanov, kendisine yöneltilen Kerç Köprüsü'nün önümüzdeki birkaç ay içinde yıkılıp yıkılmayacağı sorusunu ise, "İhtimal var." şeklinde yanıtladı.

KERÇ KÖPRÜSÜ’NE İKİ DEFA SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın Kırım'ı işgalinin ardından Kerç Boğazı üzerinde yasa dışı olarak inşa ettiği ve Ukrayna'nın güneyine asker ve teçhizat sevk etmek için kullandığı Kerç Köprüsü’ne, Ukrayna tarafından 2 kez saldırı düzenlenmişti. Birinci saldırı Ekim 2022’de ve ikinci saldırı ise 17 Temmuz 2023’te gerçekleşmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.