SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna kahramanları için Ankara'da koşu

Ankara'da Ukrayna Savunucularını Anma Günü münasebetiyle "Askerleri Saygıyla Anıyorum, Ukrayna Kahramanları İçin Koşuyorum" etkinliği gerçekleştirildi. Katılımcılar, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü mücadelesinde hayatını kaybeden kahramanlar için koştu.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna kahramanları için Ankara'da koşu

Her yıl, 29 Ağustos Ukrayna Savunucularını Anma Günü vesilesiyle düzenlenen “Askerleri Saygıyla Anıyorum, Ukrayna Kahramanları İçin Koşıyorum” etkinliği, bu yıl da geniş katılımla 31 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Ankara’nın Eymir Gölü çevresinde yapılan koşuya, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Andriy Boreyko, Ankara Ukrayna Derneği Başkanı İrına Ambarkütükoğlu, Ukrayna Büyükelçiliğinin eğitim ve kültürden sorumlu asistanı Feridekhanum Şahin, Ukraynalı ve Türk katılımcıların yanı sıra çeşitli milletlerden gelen temsilciler katıldı.

TOPRAĞI KORUYAN KAHRAMANLARA SAYGI

Koşuya katılanlar, 2014-2024 yılları arasında Ukrayna’nın toprak bütünlüğü mücadelesinde hayatını kaybeden kahramanların isimleriyle, seçtikleri mesafeleri (2 km, 5 km, 10 km) koştu. Ukrayna’nın bağımsızlığı için canını feda edenlerin anısına atılan adımlar katılımcıları duygulandırdı.

Etkinlikte Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 22 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında orduya katılan ve Rus saldırıları sonrasında şehit olan Kırım Haber Ajansı (QHA) eski çalışanı Rüstem Ablatif adına da koşu yapıldı.

KAHRAMANLARA VE DAYANIŞMAYA ADANAN BİR GÜN

Etkinlik, sabah saatlerinde katılımcıların toplanması sonrasında, saat 10.00’da start aldı. Koşu alanında yaşanan yüksek enerji ve birlik ruhu, Ukrayna'nın savunucularına duyulan minneti ve uluslararası dayanışmayı gözler önüne serdi.

ULUSLARARASI DAYANIŞMANIN GÜCÜ

Koşu organizatörleri, etkinliğin önemine vurgu yaparak, Ukrayna’nın kahramanlarını anma ve uluslararası dayanışmanın güçlenmesi açısından sundukları katkı dolayısıyla katılımcılara teşekkür etti. Etkinlik, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü mücadelesinde hayatlarını ortaya koyan kahramanlar için unutulmaz bir anma günü oldu.

UKRAYNA KAHRAMANLARI İÇİN İSTANBUL'DA DA KOŞULDU

Bu sene yedincisini düzenlenen ve dünyanın yaklaşık 40 ülkesinde gerçekleşen etkinlik, Türkiye'de iki şehirde birden tertip edildi. Ukrayna kahramanlar adına başkent Ankara'nın yanı sıra İstanbul'da da koşuldu.

İstanbul'da gerçekleşen etkinliğe Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Gülnara Bekirova da katıldı. Bekirova; Eskender Nimetulayev, Asan Seydametov ve Vitaliy Skakun adına koştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.