SON DAKİKA
Hava Durumu

"Ukrayna Kahramanı" ünvanına sahip askerlere konut verilecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rus ordusuna karşı savaşarak Ukrayna Kahramanı ünvanına sahip olan askerlere konut tahsis edileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Ukrayna Kahramanı" ünvanına sahip askerlere konut verilecek

Rus ordusuna karşı savaşarak Ukrayna Kahramanı ünvanına sahip olan Ukraynalı askerlere ekonomik destek sağlanacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukraynalı askerlerin ve hayatını kaybeden askerlerin aileleriyle yaptığı toplantıda müjde verdi.

UKRAYNA KAHRAMANLARINA KONUT TAHSİS EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, işgalci Rus ordusuna karşı savaşarak Ukrayna Kahramanı ünvanına sahip olan askerlere devletin konut tahsis edeceğini duyurdu. Zelenskıy, "Devlet, kendisini savunan herkesle ilgilenmeli ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Ve bu sadece uygun teçhizat ve silahlarla ilgili değil; aynı zamanda askerlerimiz, kahramanlarımız için sosyal koruma ve yeterli destekle de ilgilidir. Yani bu girişime göre savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna Kahramanı unvanını alan herkes kendi konutuna kavuşacak. Devleti savunan Altın Yıldız Nişanı Şövalyesi olan, istisnasız hepsi konut sahibi olacak" ifadelerini kullandı. 

Toplantının sonunda Zelenskıy, 12 Ukrayna Kahramanı'na ve şehit olan 9 Kahraman ailesine konut sertifikası takdim etti.

360 KİŞİ UKRAYNA KAHRAMANI ÜNVANINA SAHİP OLDU

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı savaşın başından bu yana 210'u hayatını kaybettikten sonra olmak üzere 360 kişi Ukrayna Kahramanı ünvanına sahip oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.