SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna istihbaratı Rusya'ya casusluk yapan işbirlikçiyi ortaya çıkardı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rus Federal Güvenlik Servisine (FSB) casusluk yapan bir işbirlikçiyi ifşa etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2023 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna istihbaratı Rusya'ya casusluk yapan işbirlikçiyi ortaya çıkardı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), içerisindeki hain, işbirlikçi casusların sistematik temizliğine devam ediyor. Ukrayna Güvenlik Servisi İç Güvenlik Ana Departmanı, Zaporijjya bölgesinde Ukrayna Güvenlik Servisinde görevli iken aynı anda Rus Federal Güvenlik Servisinin (FSB) lehine istihbarat ve sabotaj faaliyetleri yürüten çalışanlarından birini ifşa etti.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’nın ana karasına yönelik topyekun başlattığı işgal girişiminin ardından, casusun bölgedeki meslektaşlarının kimlik bilgilerini ve önemli davaların soruşturmaları kapsamında duruşma öncesi gizlice bilgi ve materyal toplamaya çalıştığı tespit edildi.

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasil Malyuk konuya ilişkin, “Bugün güvenlik servisimiz tek vücut olarak çalışıyor ve Ukrayna'nın zaferi için mümkün olan her şeyi yapıyor. Kendi saflarımızı hainlerden temizlemek de bu sürecin önemli bir parçasıdır. Herkese şunu anlamasını tavsiye ediyorum! Ukrayna Güvenlik Servisi, Kremlin ajanlarının ve Ukrayna'nın zaferine inanmayanların yeri değil. Birisi yeminine ve Ukrayna halkına ihanet ettiyse, yasaya göre cevap vermelidir" dedi.

İşbirlikçi casusun, Ukrayna Ceza Kanunu'nun 111. Maddesi "sıkıyönetim sırasında vatana ihanet suçu"ndan yargılanması bekleniyor.

Öte yandan söz konusu soruşturma ve operasyonel tedbirler, Başsavcılığın askeri ve savunma alanında uzmanlaşmış savcılık organlarının usule uygun gözetiminde gerçekleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.