SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğundan Kırım Tatar Soykırımı Kurbanlarını Anma Gününe özel sanal sergiye davet

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Kırım Tatar Soykırımı Kurbanlarını Anma Gününde Kırım Tatar siyasi tutsakları konu edinen bir sanal sergi açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğundan Kırım Tatar Soykırımı Kurbanlarını Anma Gününe özel sanal sergiye davet

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Kırım Tatarları Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü kapsamında Kırım’da babasız büyüyen siyasi tutsakların çocuklarına dikkat çeken bir sanal sergi açtı.

Başkonsolosluk, işgal altındaki Kırım’da kadınların ve çocukların kendilerini güvende hissetmediğini ifade ederken, Rus işgalcilerin de Kırım’da geniş çaplı zulümler başlattığının altını çizdi.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, işgalcilerin, Kırım’daki sözde yönetimini güçlendirmek için çok sayıda insanı alıkoyduğunu, evlerini aradığını ve sorguladığını ifade etti. İşgalcilere ait kolluk güçlerinin, Kırım Tatarlarına karşı yaklaşık yüz kadar adli ve idari dava açtığının altını çizdi.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, açtığı sanal sergide, Kırım Tatar siyasi tutsakların isimlerini verirken; hangi suçlamalara maruz kaldıklarını da ayrıntılı bir şekilde yazdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.