SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası: 47 Ukraynalı serbest bırakıldı

Ukrayna ile Rusya arasında gerçekleşen esir takası sonucunda 43 Ukraynalı asker, 2 sivil ve 2 çocuk daha Rus esaretinden kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ile Rusya arasında esir takası: 47 Ukraynalı serbest bırakıldı

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleşti. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, 43 Ukraynalı askerin daha Rus esaretinden kurtarıldığını duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak bugün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, yapılan esir takası sonucu Ukrayna’ya 43 Ukraynalı asker ve 2 sivilin iade edildiğini kaydederek, “Aralarında 2 subay, 41 er ve çavuş, Azovstal Fabrikasından sivil personel ve Herson’dan bölge savunma görevlisi yer alıyor.” açıklamasında bulundu. Yermak iade edilen esirler arasında yaralıların da bulunduğunu belirtti.

2 ÇOCUK RUS ESARETİNDEN KURTARILDI

Bununla birlikte Savaş Esirlerinden Sorumlu Koordine Merkezinden yapılan açıklamada, Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets ile işbirliği yaparak Rus işgal güçleri tarafından Rusya’ya kaçırılan 2 Ukraynalı çocuğun da Ukrayna’ya iade edilmesini sağlandığını aktarıldı. Çocukların annesi askeri doktor, Ekim 2022’de Rus esaretinden kurtarılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.