SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Her türlü silahın kendi üretimine büyük yatırımlar yapıyoruz, yerli üretimi büyük ölçüde artırıyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Ukrayna’nın ortak ülkelerden gelen silah tedarikine daha az bağımlı olmak için her türlü silahın üretiminin aktif olarak artırıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Her türlü silahın kendi üretimine büyük yatırımlar yapıyoruz, yerli üretimi büyük ölçüde artırıyoruz

Ukrayna Dışileri Bakanı Dmıtro Kuleba, Almanya merkezli basın kuruluşu Welt’e verdiği röportajda Ukrayna'nın yerli silah sanayisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kuleba Welt’e yaptığı açıklamada Ukrayna askeri-endüstriyel kompleksi, gelecekte müttefiklerinin yardımına daha az bağımlı olmak için her türlü silahın üretimini aktif olarak arttırdıklarının altını çizdi.

AMERİKA DESTEĞİNE BAĞLI KALMAYI GÖZE ALAMAYIZ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Welt’e verdiği röportajda, “Hazırlanıyoruz çünkü yalnızca Amerikan desteğine bağlı kalmayı göze alamayız.  Bu nedenle artık her türlü silahın kendi üretimine büyük yatırımlar yapıyoruz, yerli üretimi büyük ölçüde artırıyoruz ve ekonomimizi militarize ediyoruz” dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI EKİBİNİN ÖNCELİKLERİ ELE ALINDI

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 30 Ekim tarihinde Kıyiv’de, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partileri temsil eden ABD Kongresi üyelerinden oluşan bir heyet ile bir araya gelmişti. ABD’li heyete cephedeki güncel durumu anlatan Umerov, yeni savunma bakanlığı ekibinin öncelikleri, Ukrayna'nın acil askeri ihtiyaçları ve ABD’nin Ukrayna ordusunu güçlendirebileceği silah türleri hakkında bilgi verdi.

Umerov ABD’li heyete, NATO standartlarının benimsenmesi, orduya yönelik satın alma prosedürlerinin iyileştirilmesi, Ukrayna'da silah üretiminin yerelleştirilmesinin bakanlık ekibinin öncelikleri arasında yer aldığını anlatarak, ABD’li üreticileri işbirliğe davet ettiklerine dikkat çekti.

Görüşmede İHA'ların savaş alanında kullanılması konusuna, Ukrayna'nın üretimlerini artırmayı planladığı ve yazılım geliştirme çalışmalarına da değindiklerini belirten Umerov, “Ayrıca ABD Kongresi üyelerine cephedeki durum, acil askeri ihtiyaçlarımız ve ABD'nin Ukrayna ordusunu güçlendirebileceği silah türleri hakkında bilgi verdim” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.