SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Güney bölgelerde taarruz, plana göre ilerliyor

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, Ukrayna ordusunun taarruzun başladığı yönlerde kademeli olarak ilerlediğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2023 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Güney bölgelerde taarruz, plana göre ilerliyor

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, Ukrayna ordusunun ülkenin güney bölgelerinde plana göre ilerlediğini belirtti. Ukrayna birliklerinin kademeli olarak ilerlediğine dikkat çeken Malyar, "Asıl darbenin sırası henüz gelmedi." ifadesini kullandı.

Savunma Bakan Yardımcısı Malyar, dün akşam yaptığı açıklamada, güneyinde yoğun çatışmaların yaşandığına dikkat çekerek, "Yavaş yavaş, küçük ama emin adımlarla ilerliyoruz. Topraklarımızın her bir metresi için çok büyük mücadele veriyoruz. Öte yandan, Kupyansk ve Liman gibi bazı yönlerde düşman saldırıyor, biz savunuyoruz." dedi.

“ASIL DARBENİN SIRASI HENÜZ GELMEDİ”

Herkesin Ukrayna ordusunun hızlı bir şekilde taarruzu başlatıp topraklarını kısa zamanda işgalden kurtarmasını beklediğini ancak gerçek hayatın bir filmden farklı olduğunun altını çizen Malyar, “Askerimize verilen görevler yerine getiriliyor ve taarruzun başladığı her yönde kademeli hareket gerçekleşiyor. Ama tabii ki asıl darbeye henüz sıra gelmedi.” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.