SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Filistin'e tahıl desteği: Bin ton buğday Gazze'ye ulaştı

Ukrayna, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın "GrainFromUA" girişimi ile Filistin'deki 100 binden fazla aileye gıda yardımı sağladı. Bin ton Ukrayna tahılını taşıyan gemi, Türkiye üzerinden Gazze'ye gitti.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Filistin'e tahıl desteği: Bin ton buğday Gazze'ye ulaştı

Ukrayna'nın tahıl ticaretine engel koyan işgalci Rusya, hububatların ilgili ülkelere ihracatını engelleyerek, dünyayı gıda krizi eşiğine sürüklüyor. Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın girişimiyle başlatılan "GrainFromUA" ortaklığında gıdaya muhtaç ailelere tahıl gönderildi. 

UKRAYNA'NIN GİRİŞİMİYLE FİLİSTİN'E GIDA YARDIMI 

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar neticesinde Filistin'de açlıkla mücadele eden 100 binden fazla aileye GrainFromUA girişimi ile gıda yardımının ilk bölümünün gönderildiğini duyurdu.

Açıklamada, ilk kez Filistin için gönderilecek olan bin ton buğday taşıyan geminin Türkiye üzerinden Ürdün'e ardından Gazze'ye ulaştığı aktarıldı. Kalan partilerin sonraki aylarda gönderileceği belirtildi. Buna bağlı olarak; Ukrayna, Norveç, Avusturya, Estonya, Fransa ve İzlanda'nın da bulunduğu bağışçıların desteğiyle Gazze'ye genel olarak 7 bin tondan fazla buğdayın tedarik edileceği duyuruldu. 

"UKRAYNA KÜRESEL GIDA GÜVENLİĞİ KONUSUNDAKİ DAYANIŞMASINI GÖSTERDİ"

İşgalci Rusya'nın saldırıları nedeniyle 70 milyon insanın etkilendiği belirtilen açıklamada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın Barış Formulü'ndeki "gıda güvenliği" maddesine dikkat çekildi. Yermak tarafından yapılan duyuruda, "Ukrayna her zaman tüm dünya için gıda güvenliği bağışçısı olmuştur ve olmaya devam edecektir. Programın başlangıcından bu yana Ukrayna, aralarında Sudan, Etiyopya, Kenya ve Yemen'in de bulunduğu birçok ülkeye temel gıda maddeleri tedarik etti. Gıda güvenliği Barış Formülü'nün önemli maddelerinden biri ve tüm ülkeleri bunu başarmak için kolektif çabalarımıza katılmaya davet ediyorum. Ukrayna, ihtiyaç sahibi ülkelere destek verme yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ediyor ve küresel gıda güvenliği konusunda dayanışmasını ve sorumluluğunu gösteriyor." ifadeleri kullanıldı. 

Ayrıca Yermak, gıda güvenliğinin sağlanması için ülkelerin iş birliği içinde ortak çaba sarf etmesi konusunda çağrıda bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.