SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Eğitim Bakanından Kırım'sız Ukrayna haritasına tepki!

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Oksen Lisovıy 7. sınıf ders kitabında bulunan Kırım'sız Ukrayna haritasına tepki göstererek, yayınevinin faaliyetleri hakkında açıklamada bulundu. Litera isimli yayınevi ise teknik bir hata olduğunu belirterek, Kırım Tatarlarından ve Ukrayna'dan özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Eğitim Bakanından Kırım'sız Ukrayna haritasına tepki!

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, 7. sınıf öğrencilerine yönelik olarak okutulan Ukrayna dili kitabındaki Kırım'ın yer almadığı Ukrayna haritasına tepki gösterdi. Eğitim ve Bilim Bakanı Oksen Lisovıy, "Her şeyden önce Kırım Ukrayna'dır." ifadesiyle yayınevi hakkında açıklamada bulundu.

Lisovıy, sosyal medya hesaplarından yayımlanan Kırım'sız Ukrayna haritasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Litera LTD'nin teknik bir hata gerçekleştirdiğini, baskıyı geri çektiğini ve telafi masraflarını şirketin karşılayacağını" bildirdi. Ayrıca Bakan, "Bu konular, Eğitim İçeriği Modernizasyon Enstitüsünün faaliyetleriyle ilgilidir." bilgisini verdi.

YAYINEVİ ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan Litera LTD Yayınevi, söz konusu hatanın teknik olduğunu, editörlerin basım esnasında dikkatsiz kaldığını belirterek; Kırım Tatarlarından, Ukrayna'dan, öğrencilerden, öğretmenlerden ve kitabın yazarlarından özür diledi. Yayınevi tarafından yapılan açıklamada, "Yayınevinin başeditörü kovuldu ve kitabın basımına katılan herkes para cezasına çarptırıldı." ifadesi kullanıldı. 

Ukrayna dili ders kitabında Kırım'ın olmadığı bir Ukrayna haritası keşfedildi: Yazarlar dikkatli olmadıklarını söylüyor

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.