SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından Moskova'daki askeri geçit törenine katılan liderlere eleştiri

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen askeri geçit törenine katılan ülkelerin liderlerini eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığından Moskova'daki askeri geçit törenine katılan liderlere eleştiri

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın “9 Mayıs Zafer Günü” kapsamında başkent Moskova’da askeri geçit törenine katılan devletlerin yöneticilerini eleştirdi. Bakanlık, Kazakistan, Ermenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Türkmenistan liderlerinin, Moskova'da düzenlenen askerî geçit törenine ziyaretini Ukrayna halkına kayıtsızlığın tezahürü olarak nitelendirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin, “Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmemiş ölçekte bir savaş başlatmakla övünen bir savaş suçlusu ile bu yabancı ülkelerin liderlerinin ortak bir halka açık etkinliğe katılmasını Ukrayna'ya karşı ahlaksız ve dostane olmayan bir hareket olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkistan ve Kafkasya halkının 78 yıl önce faşizme karşı kazanılan zafere paha biçilmez bir katkı yaptığını kaydetti. Yaşanan duruma şerh getiren bakanlık, bu başarının Rusya’nın “sahte eyleminde” kullanılmaya layık olmadığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.