SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov 21 Haziran 2023 tarihinde Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da, Ukrayna'yı İyileştirme Konferansı (UCR2023) kapsamında görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliği gündemindeki güncel konular, Ukrayna'daki durum ve Karabağ’daki çatışma sonrası çabalar ele alındı.

BAKANLAR İKİ ÜLKENİN İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETMEK İSTİYOR

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Azerbaycan ile Ukrayna arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana geçen yıllarda iki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel, insani alanlarda ikili ve çok taraflı işbirliğinin genişletilmesi yönünde önemli kazanımlar elde edildiğini söyledi. Bakan, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini her zaman destekleyen Azerbaycan'ın, Ukrayna çevresindeki krizle bağlantılı olarak insani yardımlarına devam edeceğini söyledi.

KULEBA, AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDA YAŞANANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Bakan Ceyhun Bayramov da bölgedeki durum, çatışma sonrası dönemde Azerbaycan'ın barış ve imar çabaları, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan adımlar ve mevcut zorluklar hakkında karşı tarafı ayrıntılı olarak bilgilendirdi.

AZERBAYCAN’IN UKRAYNA’YA YAPTIĞI YARDIMLAR MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Azerbaycan ile Ukrayna arasındaki ikili ve çok taraflı işbirliğinden memnuniyetle söz etti ve iki ülke liderleri arasında bu yöndeki yoğun temasların rolüne vurgu yaptı. Bakan Kuleba, Azerbaycan'ın Ukrayna'ya yaptığı insani yardımları memnuniyet ve şükranla andığını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.