SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan yeni rekor: 1800 kilometre uzaklığındaki hedef İHA ile vuruldu

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğüne (GUR) ait insansız hava aracı (İHA), Kazakistan sınırında bulunan Orsk kenti yakınlarında konuşlandırılan Rus radarına saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan yeni rekor: 1800 kilometre uzaklığındaki hedef İHA ile vuruldu

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğüne (GUR) ait insansız hava aracı (İHA), Ukrayna sınırından bin 800 kilometre uzaklığında bulunana bir Rus ufuk ötesi radarına saldırdı.

Ukrayinska Prava gazetesine açıklama yapan bir GUR yetkilisi, Ukrayna askeri istihbaratının düzenlediği operasyon sonucu, 26 Mayıs 2024 tarihinde Rusya’nın Orenburg bölgesindeki Orsk kentinde bulunan “Voronej M” ufuk ötesi radarın vurulduğunu aktardı. Açıklama yapan kaynak, “Ukrayna'ya ait İHA bin 800 kilometrelik yolu katederek düşmana ait bir askeri tesisine ulaştı. Böylece kamikaze İHA’lar için yeni bir menzil rekoru kırıldı.” şeklinde konuştu.

YEREL MEDYA SALDIRIYI DOĞRULADI

Rus haber kaynaklarında önceki gün Kazakistan sınırında bulunan Orsk kenti yakınlarında bir insansız hava aracının düştüğü bildirilmişti. Saldırının hedefinin askeri bir tesis olabileceğini ileri sürülmüştü..

VORONEJ-M UZUN MENZİLLİ RADAR

“Voronej M” ufuk ötesi radar, balistik füze saldırılarına karşı hava sahasının uzun mesafeli izlenmesini ve uçak takibini sağlayan, Rus erken uyarı radarıdır. İlgili radar 6 bin kilometreye kadar hedef tespit menziline sahiptir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.