SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan “Ruslar Savaşta” filminin gösterimine tepki!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Zürih Film Festivali programına "Savaştaki Ruslar" belgeselinin dahil edilmesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan “Ruslar Savaşta” filminin gösterimine tepki!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus yönetmen Anastasia Trofimova'nın “Ruslar Savaşta” adlı belgeselinin Zürih Film Festivali'nde gösterilecek olmasını kınadı.

"HER TÜRLÜ GİRİŞİMİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı söz konusu belgeselin gösterimini kınadığı açıklamasında, "Rus askerleri Ukraynalılara karşı vahşet işlemeye devam ederken, Rusya'nın savaş suçlarını aklamak amacıyla sanat konusunda kendisine söz hakkı verilmesine yönelik her türlü girişimi şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, kültürel bir ürünün perdesi ardındaki Rus propagandasının uluslararası kültür sahnesinde ve kırmızı halılarda yeri olmadığını vurguladı.

Daha önce Rus propagandası belgesel, Ukrayna’nın çağrılarının aksine eylül ayı başında Toronto'da düzenlenen Uluslararası Film Festivali programına dahil edilmişti. Ukrayna'nın Toronto Başkonsolosluğu, "Ruslar Savaşta" filminin Uluslararası Film Festivali programına dahil edilmesini protesto etmişti. Belgesel, tepkiler sonucu programdan kaldırılmış olsa da daha sonra tekrar gösterime girmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.