SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan karşı saldırı: Üç Rus hava üssü vuruldu!

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla Rusya'da üç askerî havaalanına karşı saldırı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan karşı saldırı: Üç Rus hava üssü vuruldu!

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü (HUR), 27 Temmuz 2024 tarihinde Rusya'da bir operasyon düzenleyerek üç askerî havaalanına saldırdı. Düzenlenen operasyon neticesinde, bir petrol rafinerisi vurulurken, Rusya'ya ait bir süpersonik bombardıman uçağına zarar gördü.

Ukrinform haber ajansının istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, insansız hava araçları (İHA) ile düzenlenen operasyonda, Rusya'nın Saratov bölgesindeki Engels askerî havaalanı, Ryazan bölgesindeki Dyagilevo askerî havaalanı ve Murmansk bölgesindeki Olenya askerî havaalanı hedef alındı.

Karşı saldırı sonrasında İlk belirlemelere göre, Olenya havaalanına düzenlenen operasyonda Rusya'ya ait Tu-22M3 tipi uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağı hasar gördü. Ayrıca Ryazan'daki bir petrol rafinerisinin de hedef alındığı açıklandı.

Ukrayna istihbaratı, diğer Rus askerî tesislerine yönelik İHA saldırılarının sonuçlarının ise henüz netleşmediğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.