SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan İtalya Başbakanı Meloni'ye Özgürlük Nişanı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Vaşington'da NATO'nun 75. yıl dönümü için düzenlenen zirvede İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye Özgürlük Nişanı takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 02:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 02:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan İtalya Başbakanı Meloni'ye Özgürlük Nişanı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Ukrayna ile İtalya arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yaptığı önemli kişisel katkılarından dolayı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye Özgürlük Nişanı takdim etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ile İtalya arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine, devletimizin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün desteklenmesine yaptığı önemli kişisel katkılarından dolayı Giorgia Meloni'ye Özgürlük Nişanı'nı takdim etti." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy nişanı, ABD'nin başkenti Vaşington'da düzenlenen NATO Zirvesi marjında gerçekleşen görüşmede takdim etti.

ZELENSKIY MELONİ GÖRÜŞMESİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı ile İtalya Başbakanı arasında Vaşington'da gerçekleşen görüşmede Ukrayna'nın hava savunma ihtiyaçları başta olmak üzere temel ihtiyaçları, İsviçre'de toplanan Barış Zirvesi'nin sonuçlarını, 2025'te İtalya'da düzenlenecek olan İkinci Barış Zirvesi'ni ve iki ülke arasında yapılacak Ukrayna'nın Yeniden İnşası Konferansı'na yönelik hazırlıkları ele almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.