SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan iş birlikçi hakime hapis cezası

Ukrayna mahkemesi, Rus işgal güçleri tarafından yasa dışı olarak alıkonulan Kırım Tatar aktivistlerin “yargılanmasından” sorumlu olan iş birlikçi hakimi gıyaben hapis cezasına çarptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan iş birlikçi hakime hapis cezası

Ukrayna, işgal altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları ve Ukrainlere karşı yasa dışı mahkeme kararları alan sözde hakimlerin hukuki bir şekilde cezalandırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar sonucu Ukrayna mahkemesi, 2014 yılında Kırım Tatar aktivistleri “yargılayan” iş birlikçi hakimi gıyaben 13 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kıyiv Dnipropetrovskıy Bölge Mahkemesinden yapılan açıklamada, gıyaben yargılanan ve adı açıklanmayan Canköy Mahkemesinin eski hakimi hakkında 13 yıl hapis cezası kararının alındığını duyurdu. 

Öte yandan Araştırmacı Gazetecilik Merkezi kendi kaynaklarına dayanarak, iş birlikçi hakiminin adının Eduard Pikul'a olduğu açıklandı. 2009’den beri Canköy Mahkemesinde hakim olarak çalışan Pikul, 2014 yılında işgal sonrasında ihanet ederek işgalci Rus yönetimiyle iş birliği yaptı. İşgalci mahkemede görev yapmaya başlayan iş birlikçi hakim, Mayıs 2014’te en az dört Kırım Tatar aktivist hakkında yasa dışı hükümler verdi.

Mahkeme, Pikula’yı vatana ihanet suçundan suçlu bularak hakkında 13 yıl hapis ve tüm mallarına el konulması kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.