SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'daki işgal güçlerinin başına Rusya Genelkurmay Başkanı getirildi

İşgalci Rusya, Ukrayna'daki "Özel Askeri Operasyon Müşterek Kuvvetler Grubu" adı altındaki işgalden sorumlu birliklerinin komutanlığına Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'u atadı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2023 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'daki işgal güçlerinin başına Rusya Genelkurmay Başkanı getirildi


Rusya Savunma Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklama ile işgalci Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik komuta kademesinde değişiklikler yapıldığını duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın işgalinde görevlendirilmiş "Özel Askeri Operasyon Müşterek Kuvvetler Grubu" adı altındaki işgal birliklerinin komutanının değiştirildiğini belirterek "Rusya Özel Askeri Operasyon Müşterek Kuvvetler Grubu" yeni komutanı olarak göreve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'un getirildiğini açıkladı. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Müşterek Askeri Kuvvetlerinin başına, Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı iken 8 Ekim 2022 tarihinde komutan olarak getirilen, Kırım'ın işgalini yöneten Rus general Sergey Surovikin'in Gerasimov'un yardımcısı olarak görev yapacağı bildirildi.

Öte yandan Rusya Kara Kuvvetleri Komutanı Oleg Salyukov ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Aleksey Kim'in ise Gerasimov'un yardımcıları olarak atandıkları aktarıldı.

Açıklamada, "Değişiklikler, Rus ordusunun birimleri arasındaki etkileşiminin daha yakın bir şekilde organize edilmesi, her türlü desteğin kalitesinde ve birliklerin yönetiminin etkinliğindeki artışla da ilgilidir." ifadeleri yer aldı.

Rusya Ukrayna'daki işgal güçlerine yeni komutan atadı

KIRIM'IN İŞGALİNİ YÖNETEN RUS GENERAL SERGEY SUROVİKİN GÖREVDEN ALINDI

Rusya Savunma Bakanlığı, 8 Ekim 2022 tarihinde Ukrayna'nın işgalinde görevlendirilmiş "Özel Askeri Operasyon Müşterek Kuvvetler Grubu" adı altındaki işgal birliklerinin komutanının değiştirildiğini açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, "Rusya Özel Askeri Operasyon Müşterek Kuvvetler Grubu" yeni komutanı olarak Rus General Sergey Surovikin'i atamıştı.

Ukrayna'daki Rus işgalcilerin komutanı olan General Sergey Surovikin, 2017'den beri Rusya Federasyonu Hava ve Uzay Kuvvetlerine başkanlık ediyordu.

Surovikin, Ağustos 1991'de Ukrayna Komünist Partisi muhaliflerinin konuşmalarını zorla bastırması ve Ukrayna'ya topyekun açılan savaştan önce halklara karşı cezai operasyonlara katılmasıyla biliniyor.

Ayrıca Sergey Surovikin’in Çeçenistan ve Suriye gibi pek çok coğrafyadaki katliamlarda imzası bulunuyor. 1995 yılında, Moskova Askeri Mahkemesinin Surovikin'i yasa dışı silah ve mühimmat satışı nedeniyle bir yıl şartlı hapis cezasına çarptırdığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.