SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da ölen Rus asker sayısında rekor artış

Ukrayna'da işgal girişimi sırasında ölen Rus askerlerinin sayısının 5 kat arttığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2023 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da ölen Rus asker sayısında rekor artış

Ukrayna'daki savaşta öldürülen işgalci Rusların sayısının 2023 Şubat ayının ilk iki haftasında, bir önceki aya göre 5 kat arttığı açıklandı. Ukrayna’da sadece Şubat ayının ilk iki haftasında bin 679 Rus askerinin öldüğü doğrulandı. Bu, tüm işgal girişimi boyunca Rus ordusunun kayıplarındaki en büyük artış olarak kayda geçti. Rus işgalcilerin Ukrayna'daki ölüm sayısını, Mediazona ve bir grup gönüllü ile birlikte Ukrayna'daki savaşta ölen Rus askerlerinin isimlerinin bir listesini tutan BBC açıkladı.

Araştırmada bulunan gazeteciler, 17 Şubat 2023 itibarıyla 14 bin 709 kişinin öldüğünü doğruladı. Gazeteciler, yalnızca askeri personelin ölümüyle ilgili doğrulanmış bilgilere güvendiklerini, bu nedenle gerçek kayıp seviyesinin iki kat daha yüksek olabileceğini belirtti.

Gazetecileri, seferber edilen bin 121 Rus'un öldüğünü öğrendi. Ölümlerin yüzde 40’ının 1 Ocak’tan bu yana yaşandığı ifade edildi. Gazeteciler, listeye yalnızca durumu teyit edilen seferberlikteki ölümleri dahil ettiklerini belirtti. Rusya'da askere alım merkezlerinde, askeri birliklerde sağlık sorunları veya tıbbi bakım eksikliği nedeniyle seferber edilmiş yaklaşık 50 kişinin öldüğü açıklandı.

Ölenler arasında çoğunlukla Sverdlovsk, Çelyabinsk bölgeleri ve Krasnodar’dan olanlar mevcut. Ekonomik olarak dezavantajlı bölgeler, bir bütün olarak kayıpların sayısında başı çekmeye devam ediyor. Buryatya'dan 425, Başkurtistan'dan 463 ve Dağıstan'dan 425 kişinin öldüğü bildirildi. Rusya’nın başkenti Moskova’nın nüfusu Rusya nüfusunun yaklaşık yüzde 9'unu oluşturmasına rağmen, Moskova'dan yalnızca 98 kişinin öldüğü açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.