SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’da bugün Savaş Muhabiri Günü kaydediliyor

Ukrayna’da bugün kaydedilen Savaş Muhabiri Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus saldırılarında hayatını kaybeden basın mensuplarını andı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’da bugün Savaş Muhabiri Günü kaydediliyor

Ukrayna’da bugün Savaş Muhabiri Günü kaydediliyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Savaş Muhabiri Günü vesilesiyle yayımladığı açıklamada, Rus saldırılarında hayatını kaybeden basın mensuplarını anarak; Ukrayna’daki savaş ile ilgili dünyaya gerçekleri ulaştıran savaş muhabirlerine teşekkür etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy paylaştığı açıklamada, “Savaş muhabirleri ve askeri basın sözcülerinin çalışmaları sayesinde ‘savaş sisi’ dağılıyor. Rus işgal güçlerinin suçları kaydediliyor ve tüm dünya Ukraynalı savaşçıların kahramanlıklarına tanıklık ediyor" ifadelerini kullandı.

Rus saldırılarında hayatını kaybeden basın mensuplarını anan Zelenskıy, Rus saldırılarının ilk gününden bu yana en sıcak noktalarda bulunan ve dünyaya gerçekleri aktaran tüm medya çalışanlarımıza teşekkür etti.

“MÜCADELEMİZİN TARİHİNİ KAYDEDİYORSUNUZ!”

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerıy Zalujnıy yaptığı açıklamada, 24 Şubat 2022’den bu yana 8 gazetecinin mesleki faaliyetlerini yerine getirirken ve 24 basın görevlisinin Rus saldırılarında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Hizmetiniz ve gerçekler için teşekkürler sevgili savaş muhabirleri ve askeri basın sözcüleri! Sayenizde Ukrayna ve tüm özgür dünya, savunucularımızın isimlerini ve yüzlerini tanıyor. Mücadelemizin tarihini ve yaklaşan zaferimizi kaydediyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.