SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da Azerbaycan diaspora temsilcisine suikast girişimi

Ukrayna'da tanınmış Azerbaycan Diasporası Temsilcisi Yalçın Kahramanoğlu'na suikast girişiminde bulunulduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da Azerbaycan diaspora temsilcisine suikast girişimi

Ukrayna'daki Azerbaycan Diasporası Temsilcisi Yalçın Kahramanoğlu, kendisine suikast girişimi olacağı yönünde bilgil aldığını açıkladı. Kahramanoğlu yaptığı açıklamada, tehlikenin geçtiğine dair resmi olarak bilgilendirildiğini de sözlerine ekledi.

YALÇIN KAHRAMANOĞLU'NA SUİKAST GİRİŞİMİ

Kahramanoğlu, sosyal medya sayfasında olayla ilgili olarak Ukrayna Polis Teşkilatı Stratejik Soruşturma Departmanı (MPSAD) tarafından özel bir operasyon yürütüldüğünü söyledi. Kahramanoğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"MPSAD çalışanları, suçlular tarafından suikaste uğrayacağıma dair operasyonel bilgiler aldı. Eylül 2022'de güvenliğimi sağladılar ve suçlular tarafından fiziksel olarak yok edilmemi önlemek için çaba sarf ettiler. 5 Ocak 2023'te suikast girişiminde bulunduğundan şüphelenilen kişiler gözaltına alındı. Tutuklulardan susturuculu bir tabanca, el bombaları ve kurbanların ve benim fotoğraflarım alındı. Soruşturma sırasında, suçluların başka amaçları olduğu ve bir dizi başka suç işledikleri ortaya çıktı. Gasp, kundakçılık, fiziksel baskı, belge tahrifatı, kiralık adam öldürme eylemlerine giriştiler. Soruşturma devam ediyor..."

Yalçın Kahramanoğlu, "Kremlin'e karşı bilgi mücadelemde beni destekleyen polise ve diğerlerine teşekkür ediyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.