SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da 30 Ağustos coşkusu!

30 Ağustos Zafer Bayramı, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de düzenlenen programla kutlandı. Etkinliğe Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da 30 Ağustos coşkusu!

Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğince tertip edilen organizasyonla Ukrayna'da kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen ev sahipliği yaptı.

Ukrayna resmi makamları, yabancı misyon temsilcileri ve Büyükelçilik bünyesinde görevli personelin bulunduğu programa, Türk dünyasının yaşayayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da katılım gösterdi.

Program sonrasında Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, "Destansı zaferimizin 102. yıldönümünü Ukrayna’da coşkuyla kutladık. Bu önemli günde yanımızda olan kıymetli vatandaşlarımıza, Ukraynalı dostlarımıza ve kordiplomatiğin değerli temsilcilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, "Büyükelçiliğimizin kedisi Bayraktar da 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor!" denilerek; Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana sürdürdüğü topyekûn saldırı ve işgal girişiminde Ukrayna'nın direniş sembollerinden olan Bayraktar silahlı insansız hava aracına atıfla isimlendirilen Büyükelçiliğin simgelerinden kediye de yer verildi.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.