SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Hollanda Başbakanı Rutte ile Odesa'da bir araya geldi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile dün Odesa’da bir araya geldi. İki lider, 25 Eylül’de Rusya tarafından bombalanan deniz limanını ziyaret ederek Ukrayna hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi, Karadeniz’deki ihracat koridorunun güvenliği ve ikili işbirliğini görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Hollanda Başbakanı Rutte ile Odesa'da bir araya geldi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, sık sık Rus saldırılarına uğrayan Ukrayna’nın liman kenti Odesa’ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Rutte’nin Odesa ziyaretine Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy eşlik etti. İki lider, Odesa’da Rus ordusu tarafından bombalanan deniz limanını ve katedrali gezdi ayrıca hastanede tedavi gören yaralı Ukraynalı askerleri ziyaret etti.

Bunun dışında Odesa Deniz Akademisine ziyaret gerçekleştiren liderler, akademide eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Zelenskıy ve Rutte, dün akşam Odesa’da yaptığı görüşmede ise Ukrayna hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi, Karadeniz’deki ihracat koridorunun güvenliği ve ikili işbirliğini ele aldı. 

HOLLANDA'DAN UKRAYNA'YA PATRİOT FÜZELERİ

Görüşmeye dair sosyal medya üzerinden açıklama yapan Hollanda Başbakanı Rutte, “Gerektiği sürece Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz. Rusya bu kış Ukrayna'ya mümkün olduğu kadar zarar vermeye çalışacak. Hollanda, Ukrayna'nın kendisini Rusya'nın barbar hava saldırılarına karşı koruyabilmesi için fazladan Patriot füzeleri tedarik edecek. Ukraynalı sivillerin en zor koşullarda her şeyin yolunda gitmesi için canla başla çalıştığı Odesa limanını da ziyaret ettik. Hollanda, Ukrayna'nın tahıl ihracatına yönelik nakliye rotasını güvenli tutmaya yardımcı olabilecek devriye botları edinmesine yardımcı olacak.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Rutte, ülkesinin Ukrayna'ya 100 milyon avronun üzerinde yardım ayırdığını bu paranın bir kısmının Ukrayna topraklarının yeniden inşa edilmesine ve ülkenin enerji güvenliğine yönlendirileceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.