SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Azerbaycan'da gerçekleşecek COP29'a katılacak

Ukrayna ve Azerbaycan, COP29 öncesi çevre iş birliğini görüştü. Azerbaycan, Ukrayna ile işgal altındaki topraklarda çevrenin yeniden yapılandırılması konusunda deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Azerbaycan'da gerçekleşecek COP29'a katılacak

Ukrayna Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı Svitlana Hrınçuk, 23 Eylül 2024 tarihinde Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Seymur Merdaliyev ile bir araya geldi. Bakan Svitlana Hrınçuk, Ukrayna'nın COP29'da ulusal platformunun bulunacağını açıklarken aynı zamanda bunun Ukrayna tarihindeki üçüncü iklim zirvesi olacağını belirtti. Bu açıklama, Ukrayna'nın Hükûmet Portalında yayımlandı.

Hrınçuk ve Merdaliyev, gerçekleştirdikleri görüşmede 11-22 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek zirve öncesinde Ukrayna ve Azerbaycan arasındaki iş birliğin kilit noktalarını ele aldı. Bakan Hrınçuk, çevresel güvenlik konusunun Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'nin Barış Formulü'nde yer aldığını vurgulayarak, COP29'a katılımının önemine dikkat çekti. Hrınçuk şu ifadeleri kullandı:

 Zirve kapsamında sadece Ukrayna'nın başarılarını sunmak değil, aynı zamanda ortak ülkelerin etkinliklerinde aktif bir katılımcı olmak ve yeni uluslararası ilişkiler kurmak da bizim için çok önemli. COP29 platformu çevre gündemimizi, özellikle de Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy'ın Barış Formülü'nün 8. maddesi olan Çevresel Güvenliği tanıtmak için eşsiz bir fırsattır.

AZERBAYCAN, ÇEVRENİN YENİDEN YAPILANDIRILMASI KONUSUNDAKİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞMAYA HAZIR

İki ülke arasında çevre alanında iş birliğinin güçlendirilmesine değinilirken Azerbaycan'ın Kıyiv Büyükelçisi Merdaliyev, Ukrayna ile işgal altındaki topraklarda çevrenin yeniden yapılandırılması konusundaki deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu vurguladı. Hrınçuk, Büyükelçi Merdaliyev'e teşekkürlerini sundu ve sahip olunan tüm fırsatların Ukrayna yararına kullanılması için çalışıldığını vurguladı. Svitlana Hrınçuk şu şekilde konuştu:

Seymur Merdaliyev'e ve Azerbaycan Hükûmetine Ukrayna'ya verdikleri destek ve iş birliği için müteşekkirim. Ukrayna'nın önünde COP29 için yoğun hazırlıklar var: küresel hedeflerin güncellenmesi, Paris Anlaşmasının 6. maddesine ilişkin müzakereler, yeni ortaklar, yeni belgeler vs. BM COP29 İklim Zirvesi'nin tüm fırsatlarını Ukrayna'nın yararına kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.